Ook in de filmsector volgen de technische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Onder andere als het gaat over LED. Het Green Film Making Project juicht het van harte toe dat de NBF op zaterdag 13 september een workshop organiseert waarin het gebruik van LED centraal staat. Aanmelden kan via nbf@nbf.nl.

Verschillende cameramensen en gaffers hebben de afgelopen jaren in het kader van het Green Film Making Project geëxperimenteerd met LED. Onder meer Daan de Boer ziet daar mooie oplossingen in. LED verbruikt minder energie en lijkt daarmee een belangrijke rol te kunnen spelen in de transitie naar een duurzame samenleving. Het aanbod van LED armaturen neemt snel toe. Wat moeten filmmakers weten om de juiste keuze te kunnen maken? Alle bekende en minder bekende LED armaturen voor specifiek gebruik bij digitale cinematografie en televisie zullen aanwezig zijn, alsmede enkele importeurs en fabrikanten.

Informatie workshop
De workshop die het NBF op zaterdag 13 september 2014 organiseert draagt als titel: ‘Digital Image Capturing using LED Lighting’, en is in samenwerking met Amsterdam Studio’s, Camalot, Het Licht en de NSC. De locatie is Amsterdam Studio’s. Lees hier meer over het programma en de tijden.

Fotografie ‘Lights’ via Open-Arms – Flickr