Hij komt er aan, de speciale oogstkaart voor film en TV! Hiermee geeft Green Film Making gehoor aan het duidelijke signaal dat werd gegeven op de laatste GFM bijeenkomst: informatie, kennis en materialen uitwisselen. Want hoe handig is het om straks met 1 klik te kunnen zien waar het dichtstbijzijnde laadpunt met duurzame elektriciteit voor je elektrische generator is? Bij welk verhuurbedrijf in de buurt van je locatie je zo’n generator kunt huren? Compleet met alle tech specs en contactgegevens voorhanden? Dat kan straks. In samenwerking met Superuse Studios is Green Film Making begonnen aan de maak. Superuse Studios is de bedenker en ontwikkelaar van de Oogstkaart, een recycle platform voor de bouwwereld, die nu als model zal dienen voor de onze.

Allereerst zullen we duurzame energiepunten in kaart gaan brengen: elektrische generatoren, open eindes, openbare laadpunten en batterij-systemen.  Een diesel generator is namelijk echt niet meer de vanzelfsprekende oplossing.  Door de omschakeling naar LED is de energiebehoefte op de set gehalveerd. Hierdoor zijn er legio manieren bijgekomen om stroomvoorziening anders op te lossen dan met de oude generator, die lawaai maakt en vervuilt. Met een elektrische generator is het veel prettiger werken door het stille gebruik en het bespaart ook nog op je budget. Bij het draaien op locatie heeft elke set zijn specifieke behoeften en mogelijkheden. Het kost slechts een goede voorbereiding en een alert oog van de locatiemanager bij voorbereidende bezoeken om de slimste oplossing te bedenken. We zullen ook zorgen de goede tussenpersonen of hulp in kaart te brengen om bestaande openbare punten van bijvoorbeeld de Gemeente ook echt te mogen gebruiken.

Met een basis van informatie over energie zal de kaart op termijn worden aangevuld met andere duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld catering, decor, make-up, locaties en transport. Bijvoorbeeld waar je cateraar terecht kan voor streekproducten of duurzaam bestek? Waar kun je in de buurt van de set je afval gescheiden wegbrengen? Of wie heeft er decorstukken of materialen over na het draaien die jij weer kunt gebruiken? Ook komt er een mogelijkheid om een project aan te maken waarbij je alle benodigdheden voor je productie bij elkaar kunt brengen op 1 kaart, voor alle verschillende draailocaties. En er zal een handig overzicht zijn van alle relevante duurzame leveranciers in Nederland, in de verschillende categorieën. 

Zoals als altijd zit de crux in het delen van informatie. Heb jij een duurzame oplossing voor energie voorziening op de set? Een laadpunt op kantoor, een batterij-systeem of iets anders wat je graag op de Oogstkaart wil aanbieden? Jouw informatie kan een ander zeker ook verder helpen. Mail je input aan ons via els@greenfilmmaking.com!

We streven er naar om de Oogstkaart met de eerste informatie in het najaar online te hebben. Stay tuned!