Het is al vaker gezegd, er is duidelijk behoefte bij het Art Department aan een depot voor het hergebruiken van decors. Er was ooit een groot prophuis in Nederland, het NOB, die werd gefinancierd door de staat. Hoog tijd voor een nieuw initiatief. Florian Legters van The Uncrowned King presenteerde al eens zijn plannen voor een dergelijk depot tijdens de afgelopen GFM Art Department workshop. Via onze Franse partner Ecoprod kwamen we erachter dat een vergelijkbaar depot al 10 jaar bestaat in Parijs. La Reserve Des Arts zamelt materialen in voor gebruik in de creatieve sector die worden gehaald uit restmaterialen van bedrijven. Na gebruik kunnen deze materialen weer opnieuw bij het depot worden ingeleverd.

In Nederland bestaat een dergelijk depot al wel voor de museumwereld: Museumgoed. Hier worden tentoonstellingsmaterialen verzameld en opgeslagen voor hergebruik. En in Rotterdam vind je Scrap XL die in opdracht decors bouwen uit restmaterialen. 

Heb je een idee voor een depot in Nederland voor het hergebruiken van decors voor de film en tv-wereld? Of wil je meedenken met het plan van Florian? Neem contact met ons op!