mail facebook twitter

Archief

Inpluggen American Style: Energie op de set

Terwijl Trump aan de rem hangt heeft de trein van de grote spelers in de filmindustrie in de VS inmiddels zoveel vaart dat hij niet meer te stoppen is. Deze maand snuffelen we eens rond om te zien wat de Amerikanen op het gebied van duurzaamheid en vooral energieverbruik op de set doen.

De leider in duurzaamheid van de studios in Hollywood is 20th Century Fox. Onder het label 21st Century Fox (21CF) startten ze in 2007 een speciale afdeling die duurzaamheid op alle vlakken van het bedrijf ontwikkelt. Dat jaar werd 24 de eerste CO2-neutrale TV serie ooit. De focus lag in het begin van 21CF vooral op zonne-energie. Makkelijke keus natuurlijk: It never rains in Southern California.
read more…

GFM bij de Cannes Corporate Media & TV Awards

Tijdens de laatste dagen van het Nederlands Film Festival trok Els Rientjes van Green Film Making naar het zuiden. Op het NFF was er dit jaar jammer genoeg geen speciale aandacht voor duurzaamheid. De poging om er weer met een speciale activiteit aandacht te genereren voor duurzaam produceren mislukte vlak voor aanvang.

Vandaar dat Green Film Making grif in ging op de uitnodiging van de Cannes Corporate Media & TV Awards een lezing te komen geven. Van over de hele wereld waren er programmamakers, reclamebureaus en opdrachtgevers van educatieve en bedrijfsfilms naar Cannes gekomen om hun prijzen in ontvangst te nemen. Meer dan 1000 inzendingen had de jury te zien gekregen.

read more…

Groene Hartenkreet: Cateraar Appeltje Eitje

Naast Spek & Bonen en S&S catering zijn de cateraars van Appeltje Eitje ook hard aan de slag om duurzaam te werken. Vol goede moed en successen, maar ook met de nodige struikelblokken. Voor onze aankomende workshop voor cateraars zoekt GFM dit soort feedback om betere oplossingen te ontwikkelen waar iedereen wat aan heeft. Daarom hoorde we Laura Stam uit over haar ervaringen tijdens de producties van afgelopen zomer, waarbij ze zelf allerlei tests uitvoerde: We hebben echt geprobeerd om afval te scheiden en dat lukte best goed, zonder problemen. Door bij aankoop van producten te letten op de verpakkingen en kraanwater te serveren, komen we zelfs maar tot 3 zakken afval per dag.

read more…

Winnaars EMA Awards 2017

Bij de BBC zijn ze er al druk mee en in de VS kunnen ze er ook wat van: het stimuleren van duurzaamheid door middel van de inhoud. Een extra stap kan gemaakt worden door een duurzame leefstijl actief te promoten in verhaallijnen en door acteurs met een groot publiek. Om zulke initiatieven te belonen worden elk jaar in de VS de Environmental Media Awards gehouden. Op 23 September vond de 37e editie plaats. Natalie Portman, zelf vegan, won de Ongoing Commitment Award.

read more…