AV Festival 2017

Op 23 en 24 Mei vond het eerste AV festival plaats in de Kromhouthal in Amsterdam en Green Film Making was erbij met een informatiestand. Ook gaf Els Rientjes twee workshops met haar DHBO-kit (Duurzame Hulp bij Opnamen) waarin ze verschillende tips en tricks deelde. Ze presenteerde de nieuwste technieken op het gebied van logistiek, water, catering, transport en energie en deelde ervaringen uit andere producties. 
Naast de GFM-stand stond Daaf van Het Licht met zijn True Hybrid generator bus, waardoor bezoekers gelijk een praktische en duurzame oplossing voor duurzame energie op de set live konden bewonderen.

Green Film Making was ook met raad en daad betrokken bij de festival productie, waardoor er onder andere geen plastic wegwerpflessen op het festival zijn gebruikt voor water. Er is uitsluitend kraanwater gedronken. Hiervoor was Join The Pipe ook aanwezig met haar herbruikbare flessen die te koop waren voor de bezoekers van het festival en deze kon je steeds vullen bij de Jerry Carry’s die zij er bijgeleverd hadden. Ook werd er gebruik gemaakt van hout in de bouw van de bars en stands die na afloop van het evenement zijn opgehaald door De Afwerking voor hergebruik. Cameranu.nl had een pondje beschikbaar gesteld waarmee bezoekers makkelijk van en naar het festival vervoerd konden worden in plaats van met de auto te komen. Het eten werd geserveerd in recyclebare papieren bakjes. En na afloop van het festival werden de achtergronddoeken van de stands bewaard. Die zien we volgend jaar in een andere vorm weer terug op de nieuwe editie.

Tijdens de eindborrel van het festival georganiseerd door de NBF, sloot Green Film Making ambassadrice Thekla Reuten officieel de in januari gestarte kraanwaterpilot af. In totaal hebben meer dan 20 producties gebruik gemaakt van de gesponsorde waterflessen van Join the Pipe! Een super resultaat. Thekla onderstreepte nogmaals hoe simpel het kan zijn om duurzame veranderingen in te voeren op de set en hoe belangrijk het is om ons hiervoor vooral gezamenlijk in te zetten.

Green Film Making kan terugkijken op een succesvol festival. Onze ambitie voor volgend jaar: meer showcases van duurzame technieken zoals de True Hybrid van Het Licht. Bij het festival lag toch vooral de nadruk op technische innovaties en daar heeft GFM ook wel kaas van gegeten. Ideaal is natuurlijk om deze gelijk te kunnen laten bekijken en vergelijken! Verder zou het leuk zijn om de presentaties te verzorgen samen met een aantal duurzame producenten/locatiemanagers/gaffers etc om de praktijk ervaring en vooral de voordelen van het duurzaam werken (efficiëntie en kostenbesparing) te kunnen delen. We kijken er al naar uit! Interesse om volgend jaar mee te doen met Green Film Making? Laat van je horen! info@greenfilmmaking.com

Lees hier het volledige verslag van GFM op het festival.