Sinds 1 januari 2015 werkt Els Rientjes als Sustainability Manager voor de Nederlandse filmindustrie met haar stichting Green Film Making, in opdracht van het Nederlands Film Fonds. In deze functie heeft ze het stokje overgenomen van de Green Film Making Project. Elk film project dat een bijdrage ontvangt heeft de mogelijkheid om te profiteren van de deskundigheid van de Sustainability Manager.

Een van de doelen van de Sustainability Manager is om relevante kennis over duurzame innovaties uit de (internationale) filmindustrie, en andere industrieën, met filmmakers te delen. Daarnaast zal Rientjes zich richten op het maken van afspraken met facilitaire bedrijven en leveranciers, om een aantal filmprojecten in staat te stellen duurzame alternatieven te gebruiken voor de belichting, de verwerking van afval, transport en catering. Op deze manier zal filmmakers aanmoedigen om duurzaamheid en efficiëntie toe te passen in hun productieproces.

Je kunt Els een dag inhuren als consultant en samen met haar een duurzaam ontwerp voor je volgende productie maken. De kleine vergoeding voor haar tijd zal zich zeker terug betalen door het geld dat je bespaart met de duurzame oplossingen die ze aanbiedt. Dus geen paniek over hoe je deze onvoorziene kosten nu weer uit het productie budget moet halen, het is een win-win situatie!

Contact opnemen? Ga naar de contactpagina!

Over Sustainability Manager Els Rientjes

Voordat ze in 2015 het roer omgooide en de sustainability manager werd van Green Film Making werkte Els Rientjes in de TV en Film wereld: als Creative Producer bij IDTV, bij Niehe / Stokvis als Manager TV Productions en de laatste jaren als Creative Producer / Producer bij Fu Works. Over deze nieuwe uitdaging bij GFM zegt Rientjes: “Ik wil mijn passie en kennis van film en televisie inzetten om duurzame innovaties toegankelijker te maken voor producenten.

Rientjes zal de komende jaren gebruiken om de interesse voor duurzame productie te vergroten, door ook de TV wereld erbij te betrekken. Haar jarenlange praktijkervaring als producent van  zowel films als TV-programma’s, zal haar helpen om de Nederlandse filmindustrie naar de toekomst te begeleiden.