Toolkit

Je wilt graag duurzaam produceren, maar waar begin je? Met deze Toolkit helpen we je graag op weg. Als hoofdact hebben we de Tips & Tricks waar je gedetailleerde informatie vind voor elk department: Art Department, Catering, Energie, Locatie, Productie en Transport. Daarnaast vind je in deze toolkit ook een speciale duurzame toolkit voor Covid-19.

Houd in het algemeen rekening met deze drie eenvoudige regels:

1) Begin zo vroeg mogelijk in het proces. Tegen de tijd dat je op de set staat, is er weinig ruimte om effectief en op een ontspannen manier veranderingen te introduceren.

2) Doe niet alles zelf. Deel je visie, betrek je afdelingshoofden om met oplossingen te komen, en maak iemand op de set mede-verantwoordelijk. Deel je resultaten met je crew, en met anderen die geïnteresseerd zijn in duurzaam produceren.

3) Stop nooit met vragen stellen. Leveranciers, werknemers, crewleden, zelfs jij – niemand vindt het leuk om te worden gecommandeerd. Het stellen van vragen opent nieuwe deuren. En stop nooit. Het is een proces, het kost tijd, maar als je blijft groeien en leren gaat het lukken.