mail facebook twitter

Toolkit

Je wilt graag duurzaam produceren, maar waar begin je? Met deze Toolkit helpen we je graag op weg. Als hoofdact hebben we de Tips & Tricks waar je gedetailleerde informatie vind voor elk department: Productie, Art Department, Techniek, Locatie, Catering and Logistiek. Daarnaast vind je in deze toolkit internationale contacten, veel verschillende video’s en rekenhulp. Ook hebben we een groot aantal hulpbronnen over duurzame productie die elders op het internet te vinden zijn toegevoegd. Als je denkt dat we iets belangrijks over het hoofd hebben gezien, stuur ons dan een e-mail.

Houd in het algemeen rekening met deze drie eenvoudige regels:

1) Begin zo vroeg mogelijk in het proces. Tegen de tijd dat je op de set staat, is er weinig ruimte om effectief en op een ontspannen manier veranderingen te introduceren.

2) Wees slim lui. Doe niet alles zelf. Deel je visie, betrek je afdelingshoofden om met oplossingen te komen, en maak iemand op de set mede-verantwoordelijk. Deel je resultaten met je crew, en met anderen die geïnteresseerd zijn in duurzaam produceren.

3) Stop nooit met vragen stellen. Leveranciers, werknemers, crewleden, zelfs jij – niemand vindt het leuk om te worden gecommandeerd. Het stellen van vragen opent nieuwe deuren. En stop nooit. Het is een proces, het kost tijd, maar als je blijft groeien en leren gaat het lukken.

Een handige checklist om mee te beginnen:

  • Leg je intentie voor duurzaamheid vast en schakel de filmmakers, financiers en iedereen die betrokken is bij de productie, in een vroeg stadium in.
  • Stel haalbare doelen voor jezelf en het team, en geef het goede voorbeeld.
  • Identificeer duurzame partners die de producten / diensten die je nodig hebt kunnen leveren.
  • Houd een pre-productie-bijeenkomst met afdelingshoofden om de plannen voor duurzaamheid aan te kondigen.
  • Vraag input van afdelingshoofden over manieren om hun afdeling te vergroenen.
  • Houd een kick-off meeting met cast en crew om groene doelstellingen en strategieën voor de productie te communiceren.
  • Maak updates over duurzaamheid onderdeel van wekelijkse productie vergaderingen.
  • Overweeg een mid-point evaluatie: maak vooruitgang inzichtelijk en deel de geleerde lessen om de crew betrokken te houden en het team nieuwe energie te geven.