Ambassadeur: Thekla Reuten

Fotos: Joachim Baldauf

The Green Film Making Project is trots internationaal gerenommeerde actrice Thekla Reuten als Green Film Making ambassadeur te hebben. 

“De vraag of ik de Green Film Making ambassadeur wilde zijn, was in zekere zin het antwoord op persoonlijke vragen die ik al had: Hoe kan ik dingen anders doen in het leven en bijdragen aan grote veranderingen? Hoe kan ik mijn acties een meer positieve impact op toekomstige generaties laten hebben? “

Biografie Thekla Reuten

Onmiddellijk na het afronden van haar studie, vertolkte Thekla Reuten hoofdrollen in grote nationale en internationale film- en theaterproducties. Met haar buitengewone acteertalent, navigeert de actrice met groot gemak tussen de culturele verschillen van verschillende producties. Ze spreekt vijf talen (Duits, Engels, Frans, Nederlands en Italiaans) en is momenteel een van de meest bekende actrices in Europa. Sinds het begin van haar carrière, heeft de actrice een bijzondere, authentieke manier van acteren en een intuïtief vermogen om te transformeren laten zien. Haar personages in film en theater zijn veelzijdige uitingen van menselijke motieven. Haar sublieme en intelligente acteerwerk getuigt van een bovengemiddelde intuïtie naar de essentie van de karakters. Met een diep begrip voor de eigenaardigheden van de personages, creëert Thekla Reuten haar eigen aanpak om de tegenstrijdigheid, de menselijkheid en de dubbelzinnigheid van de karakters eerlijk uit te werken, en hen authenticiteit en leven te geven. Haar uitzonderlijke spel heeft haar een internationaal gewilde actrice voor film en televisie gemaakt. Zo verschijnt ze in vele grote en ambitieuze tv-producties, zoals ‘Bella Bettien‘ (AVRO, Nederland), ‘Hidden’ (BBC, Groot-Brittannië), ‘Restless‘ (BBC, Groot-Brittannië) en ‘Sleeper Cell’ (Showtime, VS). In film, heeft ze zowel het publiek en de pers met vele successen betoverd, zoals ‘In Bruges’, ‘De Trip van Teetje’, ‘Hotel Lux’, ‘Rosenstrasse’ en ’The American‘, evenals de Oscar genomineerde films “Iedereen beroemd!” en ‘De Tweeling’. Thekla Reuten ondersteunt actief de organisatie Terre des Hommes en is de ambassadeur van Green Film Making.