Bestuursleden Green Film Making

Fotograaf: Bob Bronshoff

Bart Römer – Voorzitter

directeur Nederlandse Film en Televisie Academie

Als directeur van de Nederlandse Filmacademie ben ik mij bijzonder bewust van het feit dat de filmindustrie op dit moment zeker geen duurzame industrie is.  Daar valt nog veel winst te behalen. Niet in de laatste plaats  bij de Filmacademie zelf en bij onze studenten, de filmprofessionals van de toekomst. Juist met het oog op die toekomst, is het van groot belang dat er vandaag een bewustzijn wordt ontwikkeld dat leidt tot een filmindustrie die duurzaam is ingericht. En dat kan. De middelen en mogelijkheden zijn immers meer en meer voorhanden door het razendsnel  vooruit schrijden van de techniek. Het is daarom dat ik de stichting Green Film Making, die zich principieel richt op het ondernemen van  initiatieven om te komen tot het verduurzamen van de filmindustrie, een warm hart toedraag en meer dan dat: ik ben zelfs voorzitter geworden van het stichtingsbestuur. Dat doe ik uit de diepe overtuiging dat verhalen vertellen via de kunstvorm die film is, van toegevoegde waarde is in onze samenleving en dat ik mijn steentje wil bijdragen om te zorgen dat dat ook in de toekomst zo zal kunnen blijven.  

Eveline Raymans – Secretaris

Oprichter ‘Big Eve – Hands on Advice for change management’

en voormalig directrice Tony’s Chocolonely 

Ik heb het grote genoegen gehad om bij de eerste 6 jaar van Tony’s Chocolonely betrokken te zijn geweest als directeur. Hier ben ik er meer dan ooit van overtuigd geraakt dat het bedrijfsleven, een grote rol speelt in het verduurzamen van de wereld. Of het nu op het gebied is van kinderarbeid of kindslavernij of het vergroenen van de planeet. En dan heb ik het niet alleen over de grote jongens maar juist al die zzp’ers en kleinere productiehuizen en toeleveranciers.

 Green Filmmaking kan een mooie rol gaan spelen in het delen van kennis op het gebied van verduurzaming en een helpende hand bieden aan iedereen die wel wil maar niet altijd weet hoe.

 

Els Rientjes – Penningmeester

Sustainability Manager Nederlands Film Fonds

Is het gezicht van Green Film Making en voert het dagelijks bestuur. Els kan ook ingehuurd worden als consultant bij specifieke projecten om films of programma’s duurzamer te produceren. Voordat ze in 2015 het roer omgooide en de sustainability manager werd van Green Film Making werkte Els Rientjes in de TV en Film wereld: als Creative Producer bij IDTV, bij Niehe / Stokvis als Manager TV Productions en de laatste jaren als Creative Producer / Producer bij Fu Works. Over deze nieuwe uitdaging bij GFM zegt Rientjes: “Ik wil mijn passie en kennis van film en televisie inzetten om duurzame innovatie meer toegankelijk te maken voor producenten.”

 

 

fotograaf: Anne Claire de Breij

Mette te Velde

Stichter Strawberry Earth

Mette te Velde werd geïnspireerd door de groene beweging in New York, waar zij woonde. Het optimisme, de creativiteit en slimme duurzame oplossingen wilde ze naar Nederland brengen. In 2008 resulteerde dit in Strawberry Earth – Always Green. Never Grumpy.

Strawberry Earth inspireert jonge creatieven om duurzame keuzes te maken. Met evenementen als de Strawberry Earth Fair laat Strawberry Earth zien dat duurzaam leven niet betekent dat je moet ‘afzien’, maar dat genieten en  en esthetiek hand in hand gaan met duurzaamheid.

Met projecten als het Green Film Making Project en de Strawberry Earth Academy helpt Strawberry Earth professionals uit de Creatieve Industrie ook op de werkvloer duurzame stappen te zetten.Daarnaast is Strawberry Earth een creatief bureau voor duurzame merken en initiatieven. Het bureau bedenkt campagnes, verzorgt communicatie en PR en organiseert evenementen in opdracht.

Fris, optimistisch én met een knipoog.