Na ruim een jaar denk- en uitzoekwerk en een jaar geduld tijdens het bouwproces is de 28 kVA Hybride generator van Het Licht nu daadwerkelijk operationeel. De eerste set waar hij uitgeprobeerd werd is die van Mick Durlachers ‘Moordvrouw’. Niet alleen is het mooi te horen dat de resultaten naar verwachting zijn, maar evenzeer dat de generator zo positief ontvangen wordt.

Daaf van der Veen van het licht vertelt: “Grappig om te zien hoe Mick de generatorbus op de eerste draaidag vrijwel letterlijk óp de set parkeerde in een park in Baarn, er vervolgens een 4 kW Max HMI en een 1800 W Max HMi op prikte, nog wat LED-accu’s instak die geladen moesten worden en vervolgens de voeding van de remote bediening van de camerakraan aansloot. En dat allemaal zonder enig geluid… op accu. De brandstofbesparing werd daardoor bijna ‘bijzaak’. De winst in operationeel gemak en flexibiliteit alleen al, wekte groot enthousiasme op. Precies waar ik op hoopte. Die brandstofbesparing merkt men straks vanzelf.”

Later die draaidag werden er ook nachtelijke buitenopnames gemakt, waarbij er nog meer vermogen nodig was. Daarvoor heeft de machine full hybrid (dus accu’s gecombineerd met de generator) gedraaid en met succes.

Bekijk een kort filmpje over de opnames hier.