Het verminderen van consumptie op kantoor zorgt niet alleen voor besparing van natuurlijke bronnen, maar is ook veel gunstiger voor de bedrijfskosten. De productieafdeling speelt hierbij een belangrijke rol. De producent kan gemakkelijk de leiding nemen bij het beslissen over duurzame ideeën op de productieafdeling en deze door te voeren in planningen en callsheets.

Zo kan je op greenfilmmaking.nl lijsten vinden met groene verkopers, onderverdeeld per categorie en locatie. Deze potentiele zakenpartners kan je vragen of zij lokaal inkopen, recyclen, zuinig zijn met energie en water en of zij maatregelen nemen om verspilling tegen te gaan.
Stimuleer het succes van een groene filmproductie door lijsten te maken met feiten en groene updates op de dagelijkse call sheets. Maak ze persoonlijk door de namen van de crewleden er in op te nemen als ‘Katie Carpenter gebruikt dagelijks haar Nalgene waterfles in plaats van plastic wegwerpflessen. Wist je dat de hoeveelheid olie die nodig is voor het produceren, labelen, vullen, verzegelen en transporteren van een enkele waterfles deze plastic fles voor 25 procent vult?