Een film zo duurzaam mogelijk produceren, hoe doe je dat? Uit de kennis die we opdeden met het Green Film Making Project verzamelden we de belangrijkste tips and tricks in de eerste Nederlandse Duurzame Filmproductiegids tot nu toe: ‘How to Green your Film Production (so far)’. Lees en download de gids hier.

Thekla Reuten, actrice en ambassadeur van het Green Film Making Project, overhandigde het eerste exemplaar aan directeur Generaal Leeftink tijdens het Nederlands Film Festival 2013.

Voor het Green Film Making Project ontwikkelde initiatiefnemer Strawberry Earth een handzame productiegids voor iedere filmmaker die het productieproces wil verduurzamen. How to Green your Film Production (so far) bevat inspirerende voorbeelden, interviews met ‘groene filmprofessionals’ en vooral veel goede tips en trucs van de deelnemers aan de Green Film Making Competition 2013.

De belangrijkste departementen, van licht en techniek tot catering, vervoer en productie, hebben een eigen hoofdstuk waaruit de duurzame filmmaker kan putten.

Waarom film?
Vragen over hoe je energie, materialen, middelen, transport, voedsel en techniek zo efficiënt mogelijk gebruikt zijn aan de orde van de dag op een filmset. Juist hier kun je met een paar simpele aanpassingen enorme veranderingen teweeg brengen. De filmindustrie speelt een leidende rol als het gaat om het inspireren en vormen van de samenleving.

Het Green Film Making Project is een initiatief van Strawberry Earth in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, Stichting DOEN en de ASN Bank. De samenwerking met KORT! Is mede mogelijk gemaakt door NTR en het Nederlands Filmfonds. Lees meer over het Green Film Making Project op www.greenfilmmaking.com.