Het team van Green Film Making Project is neergestreken in Cannes. Hier presenteren we het Green Film Making Project en informeren we over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame innovatie in de filmwereld. Op zondag 18 mei ontmoetten we een aantal bevlogen Europese filmmakers. Met onder andere Melanie Dicks van Greenshoot (UK), Helena Sandermark van EkoTegel (Zweden) en Pietro Reggiani van het Italiaanse Producer’s Network gingen we in gesprek over de stand van zaken in hun filmindustrieën. Uiteraard volgt er snel een update.

En ook de cast van ‘Expendables 3’ mag zich trotse eigenaar van het predicaat green filmmaker noemen. Nou ja, een soort van. Tijdens de perspresentatie van de spierballenfilm reden tanks door de straten van Cannes, waarop de indrukwekkende castleden zaten: Sylvester Stallone, Harrison Ford, Arnold Schwarzennegger, Wesley Snipes, Mel Gibson en Antonio Banderas. Wat er toen gebeurde kun je hieronder bekijken.

 

Cannes Film Festival 2014 – green filmmaking sticker on tank ‘Expendables 3’ from greenfilmmaking on Vimeo.

Nog meer sfeer proeven? Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina.