Filmmakers die duurzamer en efficiënter willen werken weten het: alles uitprinten is onnodig en belastend voor het milieu. Immers: het meeste kan online gedeeld worden. De Zweedse start-up Dramatify gaat een stap verder en lanceert een website die alle communicatie en administratie van een filmproductie omvat. Waardoor je niet alleen papier bespaart, maar de workflow tijdens de hele productie efficiënter maakt en bovendien alle informatie op één centrale plek houdt.

Een greep uit de mogelijkheden

  • Het met meerdere mensen werken in een scenario
  • Het opzetten en delen van storyboards
  • Het online delen van verschillende callsheets voor verschillende crews
  • Communiceren via een Messenger Board
  • Locatie-informatie delen d.w.v. een kaart (inclusief weersvoorspelling)
  • Documenten en AV-files delen
  • Het bijhouden van alle contacten en ze direct e-mailen, sms’en of bellen
  • Offline werken mogelijk

Nieuwsgierig? Bekijk hier de online tour van Dramatify in een Prezi.

Presentatie op Cannes

Dramatify presenteerde de website tijdens de 67e editie van Cannes. Bedenker Annika Lidne ontwierp een website die volledig responsive is, en dus geschikt voor tablet en smartphone. Via het message board van deze tool wordt elk crewlid precies op de hoogte gehouden over de stand van zaken tijdens de productie en kan informatie gemakkelijk uitgewisseld worden.

Gratis Gebruik
Dramatify is voorlopig alleen nog beschikbaar als bèta-versie. Via de website kun je een inlogcode aanvragen, waarmee je aan de slag kunt. Het gebruik is tot eind dit jaar gratis.

Deel je ervaring met Dramatify met ons
Het Green Film Making Project is benieuwd naar praktijkervaringen met deze dienst. Ben jij een film/televisie/videoproductie aan het voorbereiden en sta je ervoor open om met Dramatify te werken? Wij horen graag hoe het volledig digitaal werken je bevalt!

Deel je bevindingen via Facebook of stuur een e-mail naar greenfilmmaking@strawberryearth.com.