Op zaterdag 14 en zondag 15 juni gaven Dorien Grotzinger (Event Producent bij het GFMP) en Brechtje Smidt (directeur en producent bij Deepeei Film Productions) een workshop over het Green Film Making Project en ‘green filmmaking in de praktijk’ tijdens het Pelicam International Film Festival.

De natuurrijke omgeving van Tulcea, Roemenië bleek een passende plek te zijn voor het geven van een workshop over het duurzaam produceren van films. Het festival vond hier plaats van 13 t/m 15 juni. Tulcea is gelegen aan het natuurgebied rondom de Donau-Delta en trekt jaarlijks veel eco-toeristen.

Benjamin Ribout, directeur van het Pelicam International Film Festival, wil de bezoekers in contact brengen met het natuurgebied én met belangrijke internationale films. Sinds 2013 is het festival lid van de Green Film Network: een platform voor filmfestivals die duurzaamheid als belangrijk thema hebben.

Green filmmaking is taking over Europe.

Foto door Dorien Grotzinger