Er wordt een belangrijke stap gezet in het verduurzamen van de Nederlandse filmindustrie. Het Nederlands Filmfonds plaatst namelijk een oproep voor een Sustainability Manager! Een ontzettend belangrijke ontwikkeling, waar wij als Green Film Making Project heel trots op zijn.

Door onze samenwerking met de filmsector is duidelijk geworden dat er behoefte is aan praktische ondersteuning op het gebied van green filmmaking. Om hieraan tegemoet te komen heeft het Nederlands Filmfonds, één van de partners van het Green Film Making Project, besloten een pilotproject van twee jaar mogelijk te maken voor een Sustainability Manager.

Ben of ken jij iemand die voldoet aan de omschrijving in deze oproep? Lees hier meer informatie en over de mogelijkheden om te reageren.

We kijken met belangstelling uit naar de ontwikkelingen op dit gebied en houden je hiervan uiteraard de hoogte houden.

 

Over het Green Film Making Project

In 2012 nam Strawberry Earth het initiatief tot het Green Film Making Project. Het Green Film Making Project werkt vanaf 2012 samen met ondernemers, brancheverenigingen en leidende instituten van de filmsector en de bepalende omroepen. Daarnaast zijn de twee belangrijkste opleidingen van de Nederlandse audiovisuele industrie betrokken bij het project (de HKU en NFTA).  In 2013 is KORT!, het samenwerkingsproject van het Nederlands Filmfonds, NTR, Mediafonds en CoBO, gekoppeld aan dit project. Onder begeleiding van het Green Film Making Project hebben de producenten in de praktijk kennis gemaakt en geëxperimenteerd met duurzame innovatie.

De bevindingen hiervan zijn onder andere gepresenteerd in de publicatie How to Green Your Film Production (So Far), de eerste Nederlandse duurzame filmproductiegids. Tijdens de première-avond van KORT!, op 30 september 2013, presenteerde green filmmaking ambassadeur actrice Thekla Reuten het eerste exemplaar van de gids. Lees hier een uitgebreid interview met Thekla Reuten in de rubriek Who’s Who.

Partners van het Green Film Making Project zijn het Ministerie van Economische ZakenStichting DOEN en de ASN Bank. De samenwerking met KORT! is mede mogelijk gemaakt door NTR en het Nederlands Filmfonds.