De jury heeft beslist! Na het grondig bestuderen van de onderzoeken van de elf deelnemende teams aan de Europese Studentencompetitie van het Green Film Making Project zijn de drie winnaars bekend.

De teams bestaan uit 65 studenten afkomstig van filmopleidingen uit Groot-Brittannië (Grand Independent, Staffordshire University), Ierland (Filmbase) en Nederland (HKU en de Nederlandse Filmacademie). Voor de competitie hebben zij innovatieve oplossingen onderzocht die het proces van filmmaken verder helpen te verduurzamen. De door hen onderzochte toepassingen hebben betrekking op onder meer technologische ontwikkelingen, post-productie, art direction, transport en het productiekantoor. Een aantal teams leverde, naast een papieren verslag, ook een videoverslag in waarin ze hun onderzoeksproces en ervaringen deelden.

De jury bestaat uit Thekla Reuten (actrice en ambassadeur van het Green Film Making Project), Daniel Aiss (producent ALP en voormalig deelnemer GFMP), Juhi Shareef (Senior Eco Consultant, Eco Age, Groot-Britannië) en Michael Geidel (Green Film Initiative, Duitsland). Zij waren aangenaam verrast door de motivatie en ambitie van de deelnemers en hebben zich met veel plezier gestort op de beoordeling van de onderzoeken. Daarom wil de jury elk team complimenteren met hun onderzoek.

En welke teams mogen zichzelf tot de top 3 rekenen?
-Filmbase (Ierland)
-The Green Package (HKU)
-Team Christopher Taylor (Staffordshire University, Londen, Groot-Brittannië)

Maar de precieze volgorde is nog niet bekend! Welk team er met de 3e prijs ( € 1000), de 2e prijs (€ 1500) en de 1e prijs (€ 2500) vandoor gaat zal bekend gemaakt worden tijdens het Nederlands Film Festival op 2 oktober 2014. Dan mogen de winnende teams hun onderzoek presenteren aan het publiek. We houden je dus nog even in spanning.