De aandacht die het Green Film Making Project internationaal geniet is nog steeds aanzienlijk. Buitenlandse filmindustrieën kijken met belangstelling naar de praktische aanpak waarmee Nederlandse producenten, gemotiveerd door het Green Film Making Project, duurzame innovatie in de filmpraktijk brengen. Zo gaven projectleider Chai Locher en projectcoördinator Wiendelt Hooijer tijdens het ECOFILM Festival in Mexico in 2013 een workshop over de Nederlandse benadering van green filmmaking. In navolging hiervan zijn ze dit jaar gevraagd om zitting te nemen in de internationale jury van het festival.

Chai en Wiendelt treden op als jurylid in de competitie die gekoppeld is aan het ECOFILM Festival. Samen met de andere juryleden, waaronder internationale filmmakers en experts op het gebied van milieubeleid, kijken ze naar de cinematografische kwaliteiten en de wijze waarop makers het overkoepelende thema van dit jaar, ‘Solid Waste’, gestalte hebben gegeven. De winnaar van de competitie ontvangt een geldprijs.

Over het ECOFILM Festival
Het ECOFILM Festival vindt plaats op 6, 7 en 8 oktober in Mexico Stad. Tijdens het jaarlijkse festival (sinds 2010) staan films over duurzaamheid centraal. Filmmakers onderzoeken in hun producties vraagstukken die te maken hebben met mens, milieu en maatschappij. Verschillende genres zoals de korte fictiefilm, animatiefilm en documentaire zijn vertegenwoordigd.

Bekijk de korte films die eerder te zien waren op het ECOFILM Festival.