Zoals we reeds berichtten, organiseert het Green Film Making Project op 2 oktober, tijdens het Nederlands Film Festival, de masterclass ‘Green filmmaking: de toekomst van produceren’. En…het programma is bekend!

Speeches en keynote

Green filmmaking: de toekomst van produceren’ heeft als keynote speaker Emellie O’Brien, de expert op het gebied van on-set duurzaamheid in Hollywood. Zij is oprichter van Earth Angel in New York, en als Sustainability Manager verantwoordelijk voor de verduurzaming van blockbusters als ‘The Amazing Spider-Man 2’ (Sony Pictures Entertainment, 2014) en ‘Noah’ (Paramount Pictures, 2014).

Actrice Thekla Reuten, ambassadeur van het Green Film Making Project, opent de masterclass met de bekendmaking van de winnaars van de Europese Studentencompetitie. Ook presenteert het Green Film Making Project de herdruk van How to Green your Film Production (so Far), de eerste duurzame Nederlandstalige productiegids.

Workshops
Tijdens de masterclass is een actieve rol weggelegd voor de aanwezige bezoekers. We gaan met elkaar in gesprek over de mogelijkheden die duurzaam-innovatieve ontwikkelingen kunnen bieden bij het produceren van films, onder leiding van internationale experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van green filmmaking.

De workshops en workshopbegeleiders zijn:

  • How To Green an Amercian Blockbuster? – Emellie O’Brien (Earth Angel, Verenigde Staten) over de praktijk van duurzaam produceren
  • Duurzaam produceren is win-win kansen creëren. Hoe pak je dat aan? – Architect Jan Jongert (Superuse Studios, Nederland) werkt met de deelnemers aan het vinden van nieuwe duurzaam-innovatieve ideeën in de filmproductie
  • Pionieren naar duurzaam filmmaken in Nederland – Producent Gijs Kerbosch en eco manager Lynn Koppen (100 % Halal, Nederland) delen hun recente ervaringen met duurzaam produceren in Nederland
  • Green Product Placement – Beth Bell (Green Product Placement, Verenigde Staten) geeft inzicht in het verduurzamen van het art department
  • The Benefits of Producing with a Conscience – Nick Francis (Casual Films, Groot-Brittannië) gaat in op de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor filmproducenten

De presentatie van de masterclass is in handen van Simone Weimans (NOS Journaal). Na afloop organiseren we een borrel waar we met alle aanwezigen het glas heffen op de toekomst.

Aanmelden
Gezien het beperkt aantal beschikbare plekken en de vele aanmeldingen die we reeds ontvingen, horen we graag vóór maandag 22 september of je hierbij aanwezig wilt zijn. Stuur een e-mail naar rsvp@strawberryearth.com (o.v.v. ‘NFF 2014’) om je aan te melden.

Praktische informatie
Wat? Masterclass ‘Green filmmaking: de toekomst van produceren’
Waar? TivoliVredenburg, Utrecht (Pandora zaal)
Wanneer? Donderdag 2 oktober 2014
Hoe laat? 13:30 – 17:00 uur (aansluitend borrel)
Voor wie? Filmprofessionals en –studenten
Kosten? Gratis

Illustratie: Andrea Wan