Tijdens Green Screen Day kleurt IDFA weer groen! Net als vorig jaar selecteert het Green Film Making Project drie documentaires voor het Green Screen Day programma. Deze docu’s met een duurzaam thema prikkelen de geest en verdiepen de kennis over maatschappelijke kwesties. Na iedere vertoning gaat een expert dieper in op de betekenis van de film.

Strawberry Earth, initiatiefnemer van het Green Film Making Project, nodigt je van harte uit voor de Green Screen Day op donderdag 27 november. De films worden vertoond in de Brakke Grond in Amsterdam (Nes 45). De eerste door ons geselecteerde film start om 14:15 en het programma wordt gepresenteerd door Simone Weimans (NOS Journaal).

Kaarten kopen
Bestel je tickets (€ 10/€ 7,50 incl. korting) via de IDFA-website. De reguliere kaartverkoop start op dinsdag 11 november. Hier vind je ook meer informatie over de andere films die tijdens Green Screen Day worden vertoond.

Programma Green Screen Day

14:15-16:00 – Good Things Await (Phie Ambo) 

De Deense biodynamische boer Niels Stokholm levert aan sterrenrestaurants. Zijn geheim? Geduld hebben. Met een nagesprek met chef-kok Jonathan Karpathios (Vork & Mes), die in zijn restaurant eerlijk eten serveert uit eigen kwekerij.

Good Things Await – Teaser – Recitative 1 from Danish Documentary on Vimeo.

 

16:45-18:30: Virunga (Orlando von Einsiedel)

Parkopzichters van Virunga National Park (Congo) beschermen de bedreigde berggorilla’s. Tegen stropers, oliebedrijven en burgeroorlog. Aansluitend een Q&A met impact producer Joanna Natasegara en regisseur Orlando von Einsiedel, waarin dieper ingegaan wordt op de impact die film kan hebben op maatschappelijke thema’s.

 

19.30-21:45: The Salt of the Earth (Juliano Rebeiro Salgado, Wim Wenders)

40 jaar oorlogsfotografie heeft zijn tol geëist bij Sebastião Salgado. Om een positieve verandering teweeg te brengen richt hij zich op de schoonheid van planten en dieren. Hij start een project waarmee hij iets terug wil geven, aan zichzelf en aan de aarde. Filosoof en auteur Paul van Tongeren leidt de film in met een aantal vragen die de film oproept, waarbij hij het publiek uitnodigt om na afloop in gesprek te gaan over mogelijke antwoorden.

 

Beeld: Q & A tijdens Green Screen Day @ IDFA 2013 (Fotograaf: Michael Vervuurt)