Na drie jaar initiëren, inspireren en kennisdelen is het moment aangebroken dat het Green Film Making Project in een andere vorm wordt voortgezet. Als gevolg van dit project is green filmmaking de afgelopen jaren écht geland in de Nederlandse filmindustrie en ziet de sector het belang en de voordelen van duurzame filmproductie. Per 1 januari neemt Els Rientjes in opdracht van het Nederlands Filmfonds, één van de partners van het Green Film Making Project, het stokje over. Het Fonds faciliteert hiermee een Sustainability Manager die de sector blijft ondersteunen en producenten structureel van praktische ondersteuning
voorziet om hun films zo duurzaam mogelijk te produceren.

Hier zijn we enorm trots op!

De afgelopen jaren werkten we intensief aan kennisdeling over duurzame oplossingen voor de filmindustrie. We nodigden experts uit binnen- en buitenland en andere sectoren uit hun verhalen te delen met de filmsector. Samen met producenten zochten we naar specifieke oplossingen voor de Nederlandse industrie. De opgedane kennis deelden we tijdens de vele workshops en seminars, op onze websites en social media kanalen, in nieuwsbrieven en landelijke media. De lessen voor de filmmakers van de toekomst bundelden we in de eerste Nederlandse duurzame filmproductiegids: How to green your film production (so far)’.

Ons doel was ruimte te scheppen voor een manier van werken waarin duurzaamheid, het innovatief inzetten van creativiteit én een wakker ondernemersoog voor vernieuwing de belangrijkste pijlers zijn. Waarom? Omdat wij geloven dat de filmindustrie voorop moet lopen bij de grote (ecologische) uitdagingen waar onze samenleving aan wordt blootgesteld. Verandering is mensenwerk. Alleen door samen te werken met een grote groep betrokkenen uit de film- en duurzaam-innovatieve sector konden we dit resultaat bereiken.

Jij bent één van die betrokkenen. Je gaf ons op het juiste moment een klein zetje, of trok wat langer met ons op gedurende soms ingewikkelde zoektochten en/of plezierige samenzijn. Dankzij jouw inzet is een duurzamere filmsector dichterbij gekomen. Wij willen je dan ook ontzettend bedanken voor je support. De credits voor de successen van het Green Film Making Project komen jou ook toe.

De komende jaren zet Els Rientjes zich als Sustainability Manager in om green filmmaking structureel onder de aandacht te blijven brengen. Met haar jarenlange ervaring als producente van zowel televisieprogramma’s als speelfilms is zij hiervoor de aangewezen persoon. Met veel genoegen en met alle vertrouwen dragen we het stokje aan haar over.

Wiendelt specialiseert zich verder in educatie en innovatie, in zijn rol als studieleider Audiovisual Media bij HKU/media. Chai werkt verder als adviseur bij het Instituut voor Mens- en Organisatie-ontwikkeling aan ‘idealen in je werk op de voorgrond brengen’, leiderschapsontwikkeling en duurzaam ondernemerschap. Samen met Wiendelt en Chai zal Strawberry Earth de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van green filmmaking blijven steunen met raad en (waar gepast) daad. De overige teamleden blijven een rol spelen op het gebied van de Communicatie & PR (Mette, Dagmar, Pia en Esther) en mogelijk ook de organisatie van evenementen in het nieuwe jaar (Dorien en Marjolein).

Wij hebben genoten van alle ontmoetingen die tijdens het Green Film Making Project tot stand kwamen: van Amsterdam tot Hilversum, van Mexico tot Cannes. Werken aan duurzame innovatie brengt zo veel energie dat we onomwonden kunnen zeggen: Het waren drie geweldige jaren!

Met dank en groet,

Chai Locher, Projectleider (locher@het-imo.net)
Wiendelt Hooijer, Projectmanager (wiendelthooijer@gmail.com)
Mette te Velde, Directeur Strawberry Earth (mette@strawberryearth.com)
Esther Verwijs, Hoofd Communicatie & PR (esther@strawberryearth.com)
Dorien Grötzinger, Event producer (dorien@strawberryearth.com)
Dagmar Holtman, Copywriter (dagmar@strawberryearth.com)
Marjolein Sprenger, Event producer (marjolein@strawberryearth.com)
Pia Perez, Internationale researcher en copywriter (pia@strawberryearth.com)

Op de foto:
Staand v.l.n.r. Thomas Sykora (video producer), Esther Verwijs (hoofd communicatie), Dorien Grötzinger (event producer), Chai Locher (projectleider), Wiendelt Hooijer (projectcoördinator), Mette te Velde (directeur Strawberry Earth), Simone Weimans (event presentator)
Zittend v.l.n.r. Marjolein Sprenger (event redacteur), Thekla Reuten (ambassadeur), Dagmar Holtman (copywriter)
Niet op de foto: Pia Perez (international research en copywriter), Gabriël Bauer (video producer), Michael Vervuurt (fotograaf)

 

Let’s stay in touch!

Het e-mailadres greenfilmmaking@strawberryearth.com blijft bestaan. En schrijf je in voor onze Nederlandstalige of Engelstalige nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven.

www.greenfilmmaking.com
www.greenfilmmaking.nl
www.facebook.com/greenfilmmaking
www.vimeo.com/greenfilmmaking

Strawberry Earth Academy
Waar zet Strawberry Earth, initiatiefnemer van het Green Film Making Project, zich de komende jaren nog meer voor in? De opgedane kennis wordt ingezet voor de Strawberry Earth Academy: de eerste Nederlandse ‘groene academie’ voor professionals uit de mode- en designindustrie. Het doel van deze academie is werken aan een toekomst waarin de manier van ontwerpen, produceren en consumeren in evenwicht is met onze leefomgeving. Thekla Reuten, ambassadeur van het Green Film Making Project, is ook ambassadeur van de Strawberry Earth Academy.

Schrijf je in voor de maandelijkse Strawberry Earth Academy nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar academy@strawberryearth.com.

Je bent natuurlijk altijd van harte welkom om een heerlijke kop koffie te komen drinken in koffiebar Berry, gevestigd in het pand dat we delen met drie andere duurzame ondernemers aan de Bilderdijkkade 27 in Amsterdam!