Met Alan Roberts (BBC) als Keynote Speaker

“Everything you possibly want to know about using LED lighting for Camera”

De Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers NBF organiseert op zaterdag 30 mei in samenwerking met Filmmore, Het Licht en de NSC een seminar over het gebruik van LED licht bij digitale cinematografie. Tijdens het seminar staat het testmateriaal centraal dat in maart met verschillende LED-armaturen op Arri Alexa en Sony F65 camera’s is gedraaid.

  • Kan je LED licht mengen met Tungsten en HMI Licht?
  • Is gebruik van LED licht goedkoper dan gewoon filmlicht?
  • Leidt gebruik van LED licht tot meer ‘green filmmaking’?
  • Waarom is LED licht voor televisie/meercamera al heel gewoon en is de filmwereld nog huiverig voor dit fenomeen??

Voor iedereen die camera, licht, kleurcorrectie of regie doet en voor producenten die hun vak goed willen bijhouden, organiseert de NBF op zaterdag 30 mei een seminar over het gebruik van LED licht bij digitale cinematografie. Tijdens het seminar staat het testmateriaal centraal wat in maart met verschillende LED-armaturen op Arri Alexa en Sony F65 camera’s is gedraaid. Daarnaast zal keynote speaker Alan Roberts (BBC) een inspirerende introductie geven en zijn uitgebreide kennis op het gebied van camera en LED licht delen met de aanwezigen.

Het doel van de tests was om op representatieve wijze op beeld inzichtelijk te maken wat er gebeurt bij gemengd gebruik van verschillende LED lichtbronnen in combinatie met traditioneel Tungsten en HM licht, en tegelijkertijd een vergelijking te maken tussen een aantal verschillende LED armaturen.

Bekijk hieronder een filmpje waarin Alan Roberts zijn ideeën over het testen van (LED)-belichting deelt

Vragen die centraal staan zijn:

  • Wat gebeurt er op camera bij situaties met menglicht LED, Tungsten, HMI?
  • Wat zijn de verschillen tussen LED, Tungsten en HMI kleurspectra?
  • Waarom voorspelt de CRI waarde niets over het kleurspectrum van LED licht op camera?

Tijdens het seminar worden de resultaten van deze tests besproken met verschillende ervaren professionals op camera-, grading- en lichtgebied. Ook is er de gelegenheid om aan de hand van het materiaal met de aanwezigen over deze snel groeiende lichttechniek te discussiëren. En aanwezigen kunnen de LED armaturen bekijken in een uitgebreide opstelling in de zaal.

Aanwezig zijn?
Bestel hier je kaarten via Eventbrite.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus reageer snel als je erbij wilt zijn!

Wat? Dutch LED seminar met keynote speaker Alan Roberts (UK)
Wanneer? Zaterdag 30 mei 2015, inloop vanaf 13:30, start seminar 14:00
Waar? LAB111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam
Voor wie? Leden van de NBF en NSC en alle geïnteresseerde film- en televisieprofessionals
Toegang Gratis voor NBF- en NSC-leden. Voor niet-leden zijn de kosten €25,-, inclusief een USB-stick met alle testresultaten

Het Dutch LED seminar wordt mogelijk gemaakt door Het LichtFilmmoreNSCCamalot, BBP Light en Controllux. Ook Els Rientjes, Sustainability Manager voor de Nederlandse filmsector, steunt dit seminar.

Over de keynote speaker:

Alan Roberts (UK) joined the BBC’s R&D Department in 1968 as a Research Engineer, and worked on a wide variety of projects, including standards conversion, teletext, digital video processing and surface-wave device fabrication, before specialising in colour science and production technology. He was part of the team that worked on the Eureka95 HDTV project and represented the BBC on EBU and Eureka committees as a colour scientist. From this HDTV work in the 1980 and 90s he developed the “film-look” favoured by drama and wildlife programme-makers, devising ways to use the new technology to lower production costs without compromising quality.Now in retirement, he continues as a consultant on colour science and HDTV matters, advising manufacturers and programme-makers on HDTV developments.His book ‘Circles of Confusion’ is published by the EBU and available from them via ebu.tech.ch