Herinner je je de GreenBattery nog? Tijdens de workshop ‘Duurzaamheid op Locatie’ van 22 mei introduceerde ondernemer Han Huiskamp dit milieuvriendelijke alternatief voor de dieselgenerator aan een groep filmproducenten. Want hoewel deze mobiele accu zijn sporen al had verdiend in de event industrie, was dit nog een grote onbekende in de filmsector.

Op de set van ‘Debiel, wie is hier nou gek?’
Uitvoerend producent Ron Groenewoud was bereid om de GreenBattery aan een test case te onderwerpen, en nam hem mee naar de set van ‘Debiel, wie is hier nou gek?’ in Rotterdam, een korte jeugdfilm van In-Soo Productions (scenario/regie: Dewi Reijs).

En waarschijnlijk door naar de volgende set..
De test case leek eerst niet zo goed af te lopen, want het bleek niet mogelijk om een 4 kW aan te sluiten. Maar in samenwerking met de gaffer bleek het wel goed mogelijk, en heel veilig, om twee 2 kW’s aan te sluiten! Omdat er vier stopcontacten in de GreenBattery zitten was er ook nog ruimte om de catering aan te sluiten. Al met al een positieve ervaring! Ron Groenewoud heeft aangegeven dat hij wil kijken of hij bij een volgende film, ‘Alberta’ van Eddy Terstal, de GreenBattery weer kan gebruiken.

Voordelen GreenBattery
Han Huiskamp was ook mee en was ontzettend enthousiast van de mogelijkheden van ‘zijn’ GreenBattery op een filmset: “Hij was geweldig stil: de GreenBattery voorzag tegen het einde middag de monitor van stroom. Het was sneller om het aanhangertje dichterbij te rijden dan een extra verlengkabel uit de vrachtwagen te halen. Hierbij stond hij op een meter of 3 van de geluidsman en ze hadden niet eens door dat hij er was.” Ook het feit dat je maar één groep hoeft te gebruiken voor belichting bleek handig: “De GreenBattery leverde stroom aan 4,5 kW lampen uit één 16A groep (= max. 3,5 kW). Dit scheelde kabels leggen en daarmee overlast voor de filmlocatie. Wat te weinig aan vermogen uit dit enkele stopcontact kon komen vulde de GreenBattery aan uit de accu’s. Anders hadden ze niet uit één stopcontact kunnen worden gevoed. Mocht er een stop springen, doordat er bijvoorbeeld een waterkoker in huis wordt aangezet, dan had hij gewoon alles uit de accu’s gehaald.”

Extra zekerheid dus voor de stroomvoorziening. Huiskamp gaf aan dat hij ook weer veel nieuwe ideeën kreeg om zijn product, voor gebruik op de filmset, te verbeteren.

Kortom: de toekomst voor deze duurzame accu in de filmsector ziet er zonnig uit! Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden we je op de hoogte via greenfilmmaking.nl en Facebook.

Ook geïnteresseerd?
Ben jij (uitvoerend) producent, locatiemanager of op een andere manier geïnteresseerd in het vermijden van aggregaten op de set? Stuur een e-mail naar info@greenfilmmaking.com en we brengen je in contact met de GreenBattery.

Afbeeldingen via GreenBattery en Bogue