Op zoek naar een hoogwerker, vrachtwagen, bedrijfsruimte of een ziekenhuisbed? Of ander groot materieel voor op de set? Dan loont het de moeite om eens op de website van FLOOW2 (voluit FLOOW2 World’s Reset Button) te kijken. Deze internationale organisatie is een business-to-business deelmarktplaats waarop bedrijven en instellingen materieel, diensten, faciliteiten en medewerkers kunnen delen (uitlenen, verhuren of verkopen) aan andere bedrijven en organisaties

Bekijk het filmpje om meer te weten te komen over FLOOW2

 

FLOOW2 | Hoe werkt het? from FLOOW2 on Vimeo.

 

De principes van de deeleconomie, waarbinnen FLOOW2 één van de platforms is, sluiten goed aan bij de doelstellingen van Green Film Making om het filmmaakproces slimmer, efficiënter en schoner in te richten. Bovendien klinkt het ook gewoon logisch: Als jij materiaal in huis hebt waar je geen gebruik van maakt, waarom zou je daar niet iets aan willen verdienen door het te verhuren of te verkopen aan collega’s?
En om op deze manier met ‘assets’ om te gaan krijgt de circulaire economie weer verder vorm. Laury Zwart van FLOOW2 vertelt hierover: “Bedrijfsmaterieel is er in overvloed. Door meer te doen met wat er al is, verminderen we overcapaciteit. Er hoeft dus minder van hetzelfde geproduceerd te worden. Een intensievere levensduur van bedrijfsmaterieel betekent efficiënter gebruik van grondstoffen en energie.  Bedrijfsprocessen worden verduurzaamd.”

Laury ziet veel mogelijkheden voor filmmakers: “Vanuit onze deelmarktplaats realiseren wij ook ‘white label’ deelmarktplaatsen voor speciale groepen van bedrijven of professionals, geheel in de huisstijl van de betreffende organisatie. Voor de filmsector kan ik me zo voorstellen dat er ook daar capaciteit is die niet altijd optimaal benut wordt, zoals bijvoorbeeld de kennis en kunde van professionals uit de filmindustrie, filmmateriaal, opnamestudio’s, ruimten, etc.” Wellicht een goed idee voor filmprofessionals die groot materieel op een gemakkelijke manier willen doorverhuren aan collega’s. Lees hier meer over de deelmarktplaats van Floow2. Uiteraard steunen wij initiatieven van filmmakers die een online marktplaats willen creëren van harte en dit zullen we opnemen in onze publiciteit.