Duurzamer en efficiënter produceren: Hoe gaat dat in de praktijk? Met deze vraag op zak brengt filmstudent Jelle Beuger regelmatig een bezoek aan een filmset, om een ‘Green Film’ making of te maken. Deze keer bezocht hij de set van Prooi de nieuwe film van Dick Maas.

In de thriller ‘Prooi’ maakt een losgeslagen, bloeddorstige leeuw de stad Amsterdam onveilig. Er wordt dus veel op locatie in Amsterdam gefilmd. Jelle Beuger sprak met een aantal crewleden, waaronder producenten David Schram en Mardou Jacobs, over de milieubewuste maatregelen die er getroffen zijn en over hoe zij de toekomst van Green Film Making zien. Zo werden er bijvoorbeeld alleen elektrische wagens op de set gebruikt en vroeg men zich af hoe de vijf generatoren die er soms op een draaidag nodig zijn, vervangen kunnen worden. ‘Prooi’ wordt in 2016 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

 

 

‘Green Film’ Making of ‘Prooi’ (Dick Maas) from greenfilmmaking on Vimeo.

Jelle is inmiddels ook al langs geweest op andere sets, en zodra er meer ‘green film’ making of’s zijn delen we die uiteraard via onze nieuwsbrief.

Werk jij op een set waarbij dingen nét iets handiger, duurzamer en efficiënter worden aangepakt? En heb je daar foto’s of filmpjes van? Deel het met ons via Facebook of stuur ze naar info@greenfilmmaking.com