Op het gebied van duurzame energievoorziening gebeurt er nogal wat. Goed nieuws dus voor producenten die hun filmproces willen verduurzamen.

Een nieuwe speler op de Nederlandse markt is het Britse Firefly Clean Energy. Zij leveren mobiele energiegenerators, die oorspronkelijk werden gebruikt in de bouw, maar inmiddels ook in de evenementenbranche. En van daaruit is het een logische stap om de aansluiting te maken met de film-, televisie- en commercialsector, vindt Country Manager Benelux Bart Wouda.

Over de Cygnus van Firefly Clean Energy

De Cygnus is een hybride generator die geladen kan worden met (groene) stroom, en die gecombineerd kan worden met een losse dieselgenerator. Deze hoeft niet altijd ingezet te worden. Het bijzondere aan de producten van Firefly is dat er ook een mogelijkheid bestaat om deze met zonne-energie te laden door middel van zonnepanelen.

Voordelen van de Firefly
Een belangrijk voordeel van de Cygnus is dat deze geen geluid maakt. Daarnaast veroorzaakt de Cygnus ook geen trillingen. Waar Firefly zich verder mee onderscheidt is het remote monitoringssysteem. Na afloop van het gebruik ontvangt de huurder een rapport met daarin hoeveel CO2-uitstoot bespaard is, hoeveel stroom er is gebruikt en meer technische informatie, zoals wat de maximale stroomvraag is geweest. Op afstand is namelijk alles uit te lezen.

Firefly bij de One Night Stand?
Naar aanleiding van een gesprek hebben we afgesproken dat we een case gaan draaien met de Cygnus van Firefly. Logisch is daarbij om te kijken of we de Cygnus kunnen testen op één van de sets van de One Night Stands. Zodra we hier een definitieve bevestiging over hebben ontvangen laten we dit weten op onze website en Facebookpagina.

Wil je meer weten? Hier kun je informatie vinden over verschillende case studies die Firefly Clean Energy heeft gedraaid met de Cygnus op o.a. evenementen.