Green Film Making? Dat gaat toch alleen over het milieu? 

 

Nee. Waar Green Film Making in essentie over gaat is hoe je efficiënter kunt werken, waardoor je bespaart op budget, tijd en ook op energie en CO2-uitstoot.

Voor postproductie betekent Green Film Making bijvoorbeeld

  • Dat efficiënter werken ervoor zorgt dat ons budget zo optimaal mogelijk gebruikt wordt ín de film, en dat er minder verspild wordt, door betere aansluitingen tussen de shoot en post
  • Dat de kennis en knowhow van de professionals van postproductie al voorafgaand aan de productie kunnen worden ingezet, zodat we daarna niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden

Dit, en nog veel meer, komt aan bod tijdens de workshop, waarin we meer te weten komen over hoe efficiëntie in geld, tijd en energie het postproductieproces kan optimaliseren.

Praktische informatie
Wanneer?  Dinsdagavond 24 mei (19.30 – 21.30 + borrel, green film making style)
Waar?        FC Walvisch, H.J.E. Wenckebachweg 68, Amsterdam
Klik hier voor de routebeschrijving
Erbij zijn? Meld je aan via rsvp@greenfilmmaking.com.

En je kunt jezelf op ‘aanwezig’ zetten bij het Facebookevenement.

Bekijk het volledige programma

Lees hier het volledige programma.

Over de workshop: kennis en best practices

Green Film making heeft de afgelopen tijd veel gesproken met diverse postproductiehuizen, waaronder STORM Post Production, Filmmore, en het nieuwe bedrijf OQTOO. Geluidnabewerkingsbedrijven als WarnierPosta en Redline Postproductie. Met postproducers als Maarten de Graaf van Milestone-Amsterdam en Neeltje van der Heijden. Met VFX-coördinatoren als Kasper Oerlemans, Dennis Kleyn van Planet X en Hans van Helden. Met geluidsdesigners als Herman Pieete. En met editors als Job ter Burg.

Eén ding is duidelijk: binnen het postproductieproces, in al zijn facetten, is altijd ruimte voor verbetering. Want uit de gesprekken met de professionals blijkt steeds weer een enorme passie voor het vak, en dat het hun diepe wens is om nog meer uit de post te halen dan nu vaak het geval is. Dit kunnen we bereiken door de processen beter te laten aansluiten, en de kennis en ervaring in een vroeg stadium mee te nemen in het productieproces. Van budgetteren tot en met de deliveries aan het eind van de film.

Hoe we dit kunnen realiseren? Daarover delen we een aantal voorbeelden met je op 24 mei. Een avond met veel bijdragen van bovengenoemde bedrijven en personen, waarin we de tijd nemen voor discussie en nieuwe inzichten.

Voor wie is de workshop bedoeld?

Op deze avond zijn alle producenten, lineproducers, regisseurs, editors, VFX supervisors, postproducenten, sound editors en alle andere vakgenoten welkom die nieuwsgierig zijn naar innovatie in de filmsector, in televisie en in andere beelduitingen.

Over de locatie

We zijn te gast bij FC Walvisch en OQTOO. Op deze locatie mogen we ook commercialproducenten verwelkomen.

Mede mogelijk gemaakt door

Behalve de sprekers en gastbedrijven maken ook Hectic Electric en Camalot deze avond mede mogelijk.