Deze zomer draaien verschillende Amerikaanse filmproducties op Nederlandse bodem, waaronder de films Hitman’s Bodyguard (Patrick Hughes/Millenium Films) en Dunkirk (Christopher Nolan/RatPac-Dune Entertainment). Bijzonder daarbij is dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt in hun productieprocessen. Zo heeft de uitvoerend producent van Hitman’s Bodyguard zich laten informeren over de mogelijkheid om gebruik te maken van duurzame energie op de set, een onderwerp waar wij al veel over schreven. En Green Filmmaking-ambassadeur Tijn Heerkens liet weten dat afvalscheiding op de set van Dunkirk, dankzij Finbar Commandeur van Ground Control, zeer serieus genomen gaat worden, en stuurde ons onderstaande foto’s.

De Amerikaanse studio’s die de films produceren stellen green filmmaking als voorwaarde tijdens het productieproces.  Omdat de geldstromen anders lopen in Hollywood volgen bepaalde ontwikkelingen zich daar in rap tempo op, en – gelukkig – ontwikkelt duurzamer werken daarin mee. Vanzelfsprekend hopen wij op twee fantastische films waaruit als bonus nog eens een aantal prachtige best practices op het gebied van green filmmaking komen rollen. We houden je op de hoogte.