Concept & Productie : Alhambra     Art-Direction : Peggy de Bruin     Post-Productie : Jan Pieter Kaptein

 

Green Film Making deelt sinds haar oprichting graag al haar kennis over duurzamer produceren. Zo goed als mogelijk proberen we de alternatieven die nu al op de set mogelijk en zichtbaar zijn in kaart te brengen en in de etalage te zetten. Deze boodschap bracht Els Rientjes dit jaar ook op de NFF Talentdag. Een dag voor jonge en nieuwe makers op het Nederlands Film Festival. Ze toonde er onderstaand filmpje over transport [door Kasper Hoex, Alhambra Amsterdam], waarin Green Film Making een 8-tal tips op een rij zet die tijdens het produceren een groot verschil kunnen maken qua milieu-impact en kostenbesparing.

Het delen van die kennis wordt vergemakkelijkt wanneer we de dialoog zo direct mogelijk voeren. Daarbij zijn alle tips en informatie welkom.Wil je iets delen? Hebben jullie op de set een aanpak waar anderen een voorbeeld aan kunnen nemen? Laat het ons weten! Stuur een mail naar info@greenfilmmaking.com met foto’s, filmpjes en meer. Dan plaatsen wij deze goede voorbeelden door op ons platform. Veel dank vast en tot gauw!

Zo deelde Green Film Making in het verleden materiaal en tips met Zena Harris van de Green Spark Group in Vancouver (Motion picture industry sustainable production consulting, news, and video production) en daar kwam dit fijne filmpje uit voort: