Geld voor inleveren gescheiden afval, winst voor de samenleving

Er komen elk jaar meer plekken bij waar je gescheiden afval kunt inleveren tegen beloning. Green Film Making speurt voortdurend naar deze initiatieven op zoek naar locaties waar ook de filmsector afval kan inleveren. Zo creëren we concrete oplossingen voor afval op de set, zodat ook in de filmsector afvalscheiding, recycling en hergebruik vanzelfsprekend wordt! Nieuwste vondst: Afval Loont (regio Zuid-Holland).

Wat is het?

Bij Afval loont kun je je afval gescheiden inleveren in ruil voor geld. Simpel. Er wordt betaald voor papier en karton, verpakkingskunststoffen (huishoudelijk), textiel, frituurvet, kleine elektrische apparaten (tot formaat TV), blik & metaal. Tot nu toe is, in de afgelopen 6 jaar, bijna 8 miljoen kilo afval gespaard via Afval loont. Goed voor meer dan 590.000 euro aan spaartegoed. Afval loont biedt filmproducties de mogelijkheid om ook deel te nemen.

Hoe werkt het?

Het afval wordt per soort gewogen. Daarna wordt het corresponderende bedrag aan je spaarsaldo toegevoegd. Elke € 10 wordt overgemaakt op je opgegeven rekeningnummer. Het afval kun je deponeren in daartoe bestemde containers die bij de filialen staan. Registreer je hier.

Bij elk filiaal kun je een fysieke spaarpas ophalen. Je kunt ook de Afval loont app installeren op je mobiele telefoon en deze gebruiken als spaarpas. Als je je niet registreert en het afval gewoon langs brengt, doneer je je tegoed aan een door jou gekozen doel, of aan De Voedselbank.

Filialen Afval loont

Op dit moment heeft Afval loont vestigingen in de volgende Gemeenten: Rotterdam-Hoogvliet, Barendrecht en Noordwijk. Check de website voor precieze locaties.

Locatiemanagers en producenten die gebruik willen maken van Afval Loont, kunnen contact opnemen via info@afvalloont.nl

De voordelen van afval inleveren bij Afval loont op een rijtje:

> Ontvang geld voor het inleveren van gescheiden afval.

> Meer recycling en hergebruik van afval waardoor de natuur gespaard wordt.

> Afval loont ondersteunt de lokale Voedselbank en andere lokale goede doelen.

> Afval loont is een social enterprise en heeft mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt.

> Minder zwerfafval doordat afval geld waard is bij Afval loont.

Green Film Making wil verder in kaart brengen op welke locaties gescheiden afval van filmsets kan worden ingeleverd tegen geld of andere vergoeding. Naast de filialen van Afval Loont, kan je ook terecht bij Zero Waste Lab in Amsterdam-Oost.

Terug naar Nieuwsbrief