Green Film Making biedt voor elke soort productie consultancy op maat om duurzaam te werken. AVROTROS is serieus met het verduurzamen van haar bedrijf en wil met een aantal koplopers de trend van verduurzamen inzetten. Daarom bijten ze het spits af door hun succesvolle programma’s “Opsporing verzocht” en “Tussen Kunst en Kitsch” te laten analyseren door sustainability manager Els Rientjes.

Els liep bij beide programma’s een dag mee tijdens de opnamen en adviseerde de teams over de stappen die er op korte en langere termijn te nemen zijn, zonder dat de programma’s aan kwaliteit inleveren. Bij beide teams, die al goed met duurzaamheid op weg zijn, werd Els welkom ontvangen. Eind Mei zijn de rapporten klaar en zullen de programmateams bepalen welke punten zij nog verder kunnen en willen verbeteren.

Een ding is al duidelijk. Op gebied van personeel blijken beide teams al zeer duurzaam en efficiënt te werken. Er worden goede planningen gemaakt, vaak zijn meerdere functies in 1 persoon verenigd waardoor er goed zicht is op het hele productieproces en de teams zijn hecht. Het is waarschijnlijk niet voor niets dat deze programma’s na al die jaren nog zo succesvol zijn en met passie gemaakt worden. Green Film Making verwacht dat na uitkomst van het onderzoek de volgende stappen met deze enthousiaste teams makkelijk te maken zijn, zonder dat het meer geld gaat kosten. Duurzaamheid gaat bijna altijd samen met efficiency en kostenbesparingen.

Wil je ook gebruik maken van de consultancy op maat van Green Film Making? Neem contact op met Els!

Het hele team van ‘Tussen Kunst en Kitsch’ in het Louwman Museum.