Bordje eten naar binnen en dan nog even snel naar de WC. Alleen zijn die na een paar dagen draaien op locatie meestal niet zo fris meer. Locatiewerk heeft hier een oplossing voor gevonden: de Vacuümtoilet aanhangwagen.

Naast fris zijn deze toiletten ook groen. Doortrekken gebeurd namelijk door middel van een vacuümpomp, waardoor er slechts 0,4 liter water per spoelbeurt wordt gebruikt. Het urinoir is zelfs helemaal waterloos. Hierdoor kan dit toiletblok tot wel 600 á 700 spoelbeurten aan op de interne watertank, waarbij ook de hoeveelheid afvalwater tot een minimum wordt beperkt. De aanhanger hoeft niet op het riool of de waterleiding te worden aangesloten.

De toiletwagen kan achter je eigen of een locatiewagen gehangen worden en aangekomen op de locatie zelfs met de hand naar een goede plek worden getrokken.

De wagen met aparte dames en heren toilet is al in totaal 25 dagen bij verschillende producties in gebruik geweest en er zijn niet anders dan lovende berichten. Pikant detail: Clint Eastwood heeft de bril al eens opgewarmd bij de productie van The 15:17 to Paris.

Andere frisse producties:

The Spy Who Dumped Me (Lionsgate Films)

Gek van Oranje (Topkapi Films)

Husqvarna reclame