Bij de BBC zijn ze er al druk mee en in de VS kunnen ze er ook wat van: het stimuleren van duurzaamheid door middel van de inhoud. Een extra stap kan gemaakt worden door een duurzame leefstijl actief te promoten in verhaallijnen en door acteurs met een groot publiek. Om zulke initiatieven te belonen worden elk jaar in de VS de Environmental Media Awards gehouden. Op 23 September vond de 37e editie plaats. Natalie Portman, zelf vegan, won de Ongoing Commitment Award.

Portman maakt zich sterk voor de rechten van de dieren en produceerde onlangs de documentaire Eating Animals gebaseerd op het boek van Jonathan Safran Foer. Portman werd door het boek geïnspireerd om vegan te worden, een teken van de impact van een duurzame inhoud. De avond werd aan elkaar gepraat door Jaden Smith, die vorig jaar de Ongoing Commitment Award in de wacht sleepte. Hij is ook vegan en verfde zijn haar speciaal voor de avond groen.

Films die dit jaar wonnen voor hun groene boodschap waren onder andere de speelfilm Okja van Netflix en de aflevering over de London Fog van The Crown, ook van Netflix. Beste documentaire ging naar An Inconvenient Sequel: Truth to Power. Je raad het al, de opvolger van An Inconvenient Truth.