Bij Green Film Makings Doc Talk na de film Eating Animals op IDFA aankomende donderdag zal ook regisseur Eddy Terstall aanschuiven. Eddy Terstall (1964) is bekend van oa TransitHufters & HofdamesVox Populi, en de met maar liefst vier Gouden Kalveren bekroonde Simon (2004). Zijn laatste film Alberta (2017) draaide hij grotendeels in Canada. Eddy is principieel tegen dierenleed en de bioindustrie en neemt dit mee in zijn werk. Ook is hij actief betrokken bij de Partij voor de Dieren voor wie hij voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 twee campagnefilms maakte. In 2014 stond hij op de PvdD lijst voor de Europese verkiezingen.

Green Film Making organiseert elk jaar verdiepende gesprekken bij een aantal films uit de IDFA selectie. Films met een duurzaam thema die de geest prikkelen en de kennis over maatschappelijke kwesties uitdiepen. Over de film:

Eating Animals

Regie: Christopher Quinn
Duur: 95 min
18:30 Brakke Grond – Rode Zaal

Eating Animals is een complexe maar fascinerende uiteenzetting van een gewoonte waar we maar niet mee kunnen stoppen. Net als het oorspronkelijke boek van Jonathan Safran Foer biedt deze documentaire een karrenvracht aan overtuigende argumenten om vleesconsumptie te verminderen en de bio-industrie aan banden te leggen. Een indrukwekkende line-up van experts belicht de complexe problematiek, rijk geïllustreerd met historische fragmenten én, onvermijdelijk maar noodzakelijk, soms schokkend beeldmateriaal.

Naast Eddy Terstall is onze andere gast Esther Akkerhuis, film cateraar.

Esther Akkerhuis (1976) werkt sinds haar vijftiende in de horeca en heeft haar sporen daar inmiddels wel verdiend. In 2008 kreeg haar droom om een eigen zaak te beginnen vorm. Het resultaat is Spek & Bonen. Naast lekker eten staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In het kader van ‘alle kleine beetjes helpen’ maakt Spek & Bonen gebruik van zonnepanelen en ledverlichting, doen ze aan gescheiden afval, worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en (zo min mogelijk) disposables gebruikt. Na een aantal succesvolle filmjaren met meatless monday’s en veggie friday’s, blijven ze hiermee doorgaan en hebben ze ook andere filmcateraars geïnspireerd hetzelfde te doen.