We nodigen je graag uit voor onze aankomende Workshop Duurzame Catering: Niet lullen maar poetsen! 

Praktische informatie

Wanneer? Dinsdagavond 20 februari
18:00 – 19:00 Duurzame maaltijd + materialenmarkt
19.00 – 21.30 Workshop

Waar? BlueCity (Balzaal), Maasboulevard 100, Rotterdam

Klik hier voor de routebeschrijving

Voor wie? Voor cateraars, producenten, locatiemanagers en andere geïnteresseerden.

Erbij zijn? Deelname gratis. Duurzame maaltijd 10,- pp. Meld je aan via rsvp@greenfilmmaking.com en laat in je mail weten of je een hapje mee eet.

Inmiddels is het programma voor de workshop bekend, en hebben we veel zin in deze inspirerende avond:

Margreet Reijntjes

Tijdens deze bijeenkomst staat centraal hoe we de wens om duurzaam te werken kunnen toepassen bij filmcatering. Hoe kom je aan duurzame materialen en hoe regel je dat financieel? Waar kun je terecht met je afval en hoe moet je het inzamelen? Kunnen catering wagens duurzamer worden met een subsidieregeling? Om dit grondig aan te pakken nodigen we graag de drie belangrijkste partijen uit: cateraars, producenten en locatiemanagers.Moderator van de avond is presentatrice en journalist Margreet Reijntjes (VARA’s Vroege Vogels en NPO Radio 1 Twee Dingen).

 

Over de workshop

Green Film Making heeft het afgelopen half jaar onderzoek gedaan en met verschillende cateraars/locatiemanagers gesproken en geïnventariseerd waar men tegen aan loopt. Deze research is uitgebreid met ervaringen van cateraars die al duurzaam werken op een manier die voor hen haalbaar is.

Op basis hiervan heeft GFM 5 discussiepunten opgesteld die de focus worden van de workshop:

  1. Op welke manier zou het afval op de filmset verzameld moeten/kunnen worden en waar ligt de verantwoordelijkheid van het wegbrengen?
  2. Welke maatregelen kan de cateraar en locatiemanager nog meer toepassen om het cateringproces duurzamer te laten verlopen?
  3. Moeten we een oogstkaart maken om Nederland te mappen op gebied van afvalpunten/ en lokale leveranciers?
  4. Hoe kunnen cateraars die willen werken met meer duurzame materialen dit financieel rond krijgen?
  5. Hoe kan catering en transport goed op elkaar worden afgestemd? Kan vervoer voor catering worden meegenomen in ander set transport? Of is een duurzame catering bus haalbaar? Wat is de rol van de locatiemanager hierin?

Vanaf 18.00 ontvangen we je graag in de Balzaal bij BlueCity met een lekkere circulaire maaltijd. Tegelijkertijd is onze materialenmarkt open om te snuffelen bij de nieuwste producten. Zie hier het gedetailleerde programma van de avond:

 

PROGRAMMA

18.00 -19.00 uur – Inloop en mogelijkheid tot een maaltijd. Plus materialenmarkt waar verschillende leveranciers en initiatiefnemers hun duurzame producten laten zien (o.a. Beelease, Wormenhotel, Setsink, Wattsun, Rotterzwam).

19.00 uur – Welkom door host Margreet Reijntjes

19.03 uur – Introductie door Sustainability Manager Els Rientjes over de context en inhoud van de avond.

19.15 uur – Presentatie BlueCity: “Waar zijn we en waarom is dit uniek?” Met voorbeeld van duurzame catering.

19.20 uur – Afvalscheidingsproef onder leiding van Renewi (Jurriën de Pijper)

19.40 uur – Situatie afval scheiden op de filmset en succesvolle voorbeelden van elders. (Els Rientjes)

19.50 uur – Paneldiscussie ‘Afval in de filmbranche + ruimte voor vragen

Gasten: Ing Lim – Film commissioner Den Haag, Saskia Kagchèl – Film commissioner Rotterdam, Cor Gerritsen – Directeur Business Development Renewi

20.20 uur – Presentaties Werkgroepen

  1. Afval op de filmset: hoe, wie, waar? Opzetten van een haalbare logistiek. Moderators: Jurriën de Pijper en Cor Gerritsen – Renewi
  2. Maatregelen en materialen voor duurzame catering. Bijvoorbeeld de Setsink van Han Bredero, Wattsun batterijen of een rijdend wormenhotel? Kunnen we niet komen tot een verplichte Veggie-dag? Moderator: Arie van Ziel.
  3. Oogstkaart: Waar koop je het beste in? Is het mogelijk een landelijk overzicht te maken van leveranciers en afvalpunten? Moderator: onder voorbehoud door Superuse.
  4. “Geld Groen wassen” Hoe kunnen cateraars die willen werken met meer duurzame materialen dit financieel rond krijgen? Moderator: Anne Stijkel
  5. Catering en transport: Lokatiewerk bespreekt enkele mogelijkheden voor investering en gaat in gesprek met zijn klanten over hun behoeftes. Moderator: Tijn Heerkens.

Koffie/ thee tijdens het verplaatsen naar de groepen

20.30 uur – De 5 werkgroepen splitsen op voor discussie onder leiding van de moderators.

21.00 uur – Resultaten en ideeën worden gepresenteerd door de moderators

Ruimte voor discussie + publiek stemt over welk idee als eerste moet worden aangepakt.

21.30 uur – Borrel met hapjes

22.30 uur – Einde van de avond

 


BlueCity

En last but not least, nog wat woorden over de zeer inspirerende locatie voor de meeting: Blue City in Rotterdam. BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen; de output van de éne is namelijk de input van de andere ondernemer. Hierdoor is BlueCity, gevestigd in voormalig zwemparadijs Tropicana, hét voorbeeld in Nederland van circulaire economie in de praktijk. Met een uitzicht over de Maas en circulaire catering kan de avond niet meer stuk!

Aanwezig zijn? Geef je op via rsvp@greenfilmmaking.com. En geef aan in je mail of je een bordje mee eet voor aanvang van de workshop. Kosten: 10 euro pp, in cash te betalen aan de deur.