Het tweede seizoen van de succesvolle Britse serie Killing Eve is vorige maand gedeeltelijk opgenomen in de hoofdstad, onder andere in het Rijksmuseum en op de Wallen. Killing Eve gaat over een beveiligingsambtenaar die een seriemoordenaar op de hielen zit en is gemaakt door Phoebe Waller-Bridge, ook bekend van het populaire Fleabag. De hoofdrollen worden vertolkt door Sandra Oh en Jodie Comer en er is een bijrol voor acteur Roeland Fernhout. Het Nederlandse deel van de productie was in handen van Topkapi Films, die elke productie zo duurzaam mogelijk proberen te maken. Zo ook hier.

Productieleider Chrissy van der Linden legt uit: De Engelse crew had al waterflessen gekregen en in gebruik en wij hebben de Nederlandse crew ook een fles gegeven als crew cadeau. We hebben de figuratie gevraagd hun eigen waterflessen mee te nemen en er gebruik van te maken. Onze cateraar Suus en Binkie heeft gezorgd dat er watertanks op de set stonden, zodat ieder zijn waterfles kon bijvullen. Er is dus geen gebruik gemaakt van plastic waterflesjes of bekertjes. Verder hebben we het uitprinten van scripts en planningen zo veel mogelijk beperkt. Alles is digitaal verstuurd en tevens ook geacht om digitaal te bekijken via Dropbox. Omdat wij alleen in Amsterdam centrum hebben gedraaid, vroegen we onze crew de fiets te nemen. Niemand kon of mocht met de auto komen. Voor de figuranten was er een pendeldienst vanaf een parkeerplaats buiten het centrum.

Locatiemanager Thijs Bolle voegt toe: De crew heeft echt zijn best gedaan om goed afval te scheiden. We hadden diverse bakken verspreid, zowel op de set als bij de catering, voor het scheiden van plastic, karton, groen en rest afval in samenwerking met Renewi.

Wederom hulde voor Topkapi voor deze inzet! Killing Eve 2 wordt in 2019 uitgezonden.