Foto door: Lex de Meester

We zijn enthousiast over de duurzame ambities van Zeeland Film Commission! De commissie is twee vrouw sterk: Carolijn Lilipaly was onder meer samensteller en presentator van filmprogramma’s bij diverse tv-zenders en werkte bij het NOS Journaal en Omroep Zeeland. Anic Lammers heeft haar sporen verdiend op het gebied van publiciteit en communicatie. Sinds Juni 2017 promoten ze Zeeland nationaal en internationaal als filmlocatie voor film en TV, maar ook voor reclame en afstudeerprojecten.

Zeeland en groen is een vanzelfsprekende combinatie. Carolijn en Anic staan dan ook open om te kijken naar de mogelijkheden voor duurzaam produceren in de provincie en mee te werken aan de invulling van onze Filmoogstkaart (ism Superuse Studios). Bijvoorbeeld door te inventariseren bij verschillende gemeenten naar vaste stroompunten in de openbare ruimte.

Veel Zeeuwse filmmakers willen al deze richting op. Documentairemaakster Eef de Graaf werkt bijvoorbeeld aan haar film ‘Duurzame Eilanden’, een zoektocht over de weg naar een duurzame samenleving op de Nederlandse eilanden. Het vele water rondom de eilanden speelt in de verduurzaming een belangrijke rol. Onder andere in de Zuidwestelijke Delta profileert men zich als voorloper op gebied van duurzame projecten en worden allerlei soorten proeftuinen ingericht.

De commissie zet zich ook in voor jonge makers en producenten, bijvoorbeeld door samen te werken met de Stichting Filmalot, die zich onder andere richt op talentontwikkeling en ondersteuning van (jonge) filmmakers in Zeeland. Ook hier is ruimte om bij aanstormend talent vroeg te beginnen aan bewustwording over duurzaam produceren.

We zijn blij met deze nieuwe samenwerking en we kijken uit naar de verschillende mogelijkheden!

 

Showreel: Thumbed