Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover: Green Film Making zal de Filmoogstkaart officieel lanceren. Noteer de avond van dinsdag 5 november vast in je agenda! We maken dan kwartier op een bijzondere plek in Amsterdam: de loods van Mediamatic naast CS. Mediamatic is wereldwijd bekend bij wetenschappers en kunstenaars als een centrum voor experiment op het snijvlak van kunst en kennis, met een focus op de natuur en biotechnologie. Tijdens de workshop zullen daar allerlei duurzame energievoorzieningen voor op de set te bekijken zijn.

De Filmoogstkaart is ontwikkeld samen met SuperUse Studios, die dit idee eerst uitrolde voor de bouwwereld. En nu dus een speciale versie voor onze sector. Op deze kaart kunnen locatiemanagers, gaffers en producenten in 1 overzicht zien waar in Nederland precies duurzame stroom te krijgen is op locatie. En met alle juiste gegevens en directe contacten. De lancering wordt weer een interactieve workshop, met veel case studies, bevlogen collega’s en applicaties om te bekijken. Kom ook naar de loods van Mediamatic in Amsterdam en prik in!

 

Afgelopen jaar hebben we veel gegevens verzameld, onder andere met behulp van de film commissioners en leveranciers van schone energie in Nederland. Op de kaart staat voor verschillende steden in het land waar je krachtstroom kan trekken via de Gemeente in de openbare ruimte. En ook de plekken waar je duurzame aggregaten en batterijvormen kan huren staan op de kaart. Verschillende leveranciers zullen aanwezig zijn in Mediamatic en zullen uitleggen wat de mogelijkheden en voordelen van hun apparaten zijn. En sommige zullen ze meenemen om in de praktijk te kunnen laten zien.

Bijvoorbeeld de Volta van Volta Energy in Westervoort. Onlangs ontmoette we Roel Bleumer en locatiemanager Ralf Wentink, die al een tijd samen kijken hoe de Volta in te zetten is op de set. Ze hebben al verschillende metingen gedaan en de eerste test is in zicht. De Volta is een elektrische schakelbaar accusysteem met zonnepanelen. De kleine modules zijn makkelijk te verplaatsen en de zonnepanelen geven mogelijkheid tot bijladen. Roel komt op 5 November met de Volta naar Mediamatic, en zal ter plaatse de voordelen laten zien en vertellen over de grotere Volta versie die nu in ontwikkeling is.

 

Jim van Watt-now en producer Ronald Kok van AVROTROS zullen een case-study presenteren van de tests die ze met Green Film Making deden bij het afgelopen Prinsengracht concert. Er werd nauwkeurig doorgelicht wat er in die week precies werd gebruikt aan spanning, waar de pieken waren en of de gekozen opstelling de beste oplossing was. Het resultaat was verbazend!

Wim Horst, Adviseur Bijzonder Gebruik Openbare Ruimte bij de Gemeente Utrecht, en de ‘man met de sleutel’ van de putkasten met groene krachtstroom in de stad, komt vertellen hoe ze dit bij de Gemeente hebben uitgerold, hoe je daar als crew gebruik van kunt maken en wat er voor de toekomst op de planning staat in de stad. Utrecht heeft het al goed voor elkaar.

Ook Daaf van Het Licht, Han Huiskamp van de Green Battery, Klaas Akkerman van Greener en heel veel locatiemanagers en film commissioners hebben hun medewerking al toegezegd. In de volgende nieuwsbrief zullen we het programma van die avond presenteren, het zal zeker inspireren! De inloop is vanaf 19:00, we starten om 19:30.

Je kunt je vanaf nu opgeven door een mail te sturen naar  rsvp@greenfilmmaking.com met als titel: Aanmelding Workshop Mediamatic. Tot dan!