Al velen hebben zich aangemeld, maar er is nog plek voor onze aankomende workshop ‘Duurzame energie’ op dinsdag 5 november waar Green Film Making de Filmoogstkaart officieel zal lanceren!

Op deze kaart kunnen locatiemanagers, gaffers en producenten in 1 overzicht zien waar in Nederland precies duurzame stroom te krijgen is op locatie. En met alle juiste gegevens en directe contacten. De lancering wordt weer een interactieve workshop, met veel case studies, bevlogen collega’s en applicaties om te bekijken. De Filmoogstkaart is ontwikkeld samen met SuperUse Studios, die dit idee eerst uitrolde voor de bouwwereld. En nu is er een speciale versie voor onze sector. Kom ook naar de loods van Mediamatic in Amsterdam en prik in!

We maken kwartier op een bijzondere plek in Amsterdam: de loods van Mediamatic naast CS. Mediamatic is wereldwijd bekend bij wetenschappers en kunstenaars als een centrum voor experiment op het snijvlak van kunst en kennis, met een focus op de natuur en biotechnologie.

Afgelopen jaar hebben we veel gegevens verzameld voor de Filmoogstkaart, onder andere met behulp van de film commissioners en leveranciers van schone energie in Nederland. Op de kaart staat voor verschillende steden in het land waar je krachtstroom kan trekken via de Gemeente in de openbare ruimte. En ook de plekken waar je duurzame aggregaten en batterijvormen kan huren staan op de kaart. Verschillende leveranciers zullen aanwezig zijn in Mediamatic en zullen uitleggen wat de mogelijkheden en voordelen van hun apparaten zijn. En sommige zullen ze meenemen om in de praktijk te kunnen laten zien.

Jim van Watt-now en producer Ronald Kok van AVROTROS zullen een case-study presenteren van de tests die ze met Green Film Making deden bij het afgelopen Prinsengracht concert. Er werd nauwkeurig doorgelicht wat er in die week precies werd gebruikt aan spanning, waar de pieken waren en of de gekozen opstelling de beste oplossing was. Het resultaat was verbazend!

Wim Horst, Adviseur Bijzonder Gebruik Openbare Ruimte bij de Gemeente Utrecht, en de ‘man met de sleutel’ van de putkasten met groene krachtstroom in de stad, komt vertellen hoe ze dit bij de Gemeente hebben uitgerold, hoe je daar als crew gebruik van kunt maken en wat er voor de toekomst op de planning staat in de stad. Utrecht heeft het al goed voor elkaar.

Ook zullen Han Huiskamp van de Green Battery, Klaas Akkerman van Greener, Noud Verhave van de Karel en de Karima, Gabriël Duursma van de Groene Aggregaat en Roel Bleumer van de Volta Energy aanwezig zijn. De presentatie draait op stroom van de Wattsun

Het programma van de avond:

19.00 uur                 Inloop met koffie thee en gezonde koekjes

19.30 uur                Start presentatie en lancering van de oogstkaart met Jan Jongert en Maartje Alders

Demonstratie van gebruik aan de hand van praktijkvoorbeelden

– Van de Wattsun met Rob IJpelaar en Thijs Bolle en Tijn Heerkens

– Van de Green-Battery met Han Huiskamp

– Van de krachtstroom uit putkasten in Utrecht door Wim Horst

– Van de Volta met medewerking van Gabriël Duursma en Ralf Wentink

20.00 uur                 TEDtalk van hoe de juiste stroom te kiezen door Daaf van der Veen

20.10 uur                 Paneldiscussie met filmcommissioner Ing Lim, locatiemanager Willem Doorman en gaffer Zen Bloot

20.30 uur                 Showcase Prinsengrachtconcert 2019 met producer Ronald Kok, Jim van Oosten Watt Now en Roy Aarninkhof van Flashlight en een vooruitblik naar 2020

20.40 uur                 Showcase: hoe had de duurzaam geproduceerde 48 hours-film van Thijs de Neeve toch groene stroom kunnen krijgen

20.45 uur                 Welke elektrische toepassingen en materialen zijn al aan te sluiten op duurzame energie door Willem Doorman

20.50 uur                Een kijkje in de toekomst. Wat kunnen we binnen nu en 5 jaar nog meer verwachten

21.00 uur                 Hoe de filmoogstkaart nog verder uit te breiden??

21.10 uur                 Interactief de markt rond bij de verschillende leveranciers ter plekke

21.30 uur                 Een borrel zoals jullie dat gewend zijn van Green Film Making

22.30 uur                De avond sluit!!

 

Verder is het pizza-avond bij Mediamatic. Als je vooraf pizza uit de houtoven wil eten, moet je zelf voor dinsdag bij hen reserveren. Deze mogelijkheden zijn beperkt dus wacht niet te lang.

Geef je op door een mail te sturen naar rsvp@greenfilmmaking.com met als titel: Aanmelding Workshop Mediamatic. Tot dan!

 

Routebeschrijving:

Kom bij voorkeur met de fiets, de trein (en tram 26), met de boot of lopend.

Vanaf Centraal Station

Let op! Vanwege een grote verbouwing op ODE is de Oosterdoksdraaibrug is dicht. Mediamatic is bereikbaar via de De Ruijterkade.

Lopen of Fietsen (rode of gele route)
Om Mediamatic te bereiken loop je aan de IJ-kant langs het spoor tot je de tramhalte Muziekgebouw/Bimhuis bereikt. Neem dan de trap of lift naar beneden, sla links af en loop onder het viaduct door. Het eerste gebouw waar je tegen aan loopt is Hanneke’s Boom, sla daar direct links af en volg de weg tot je vanzelf de glazen kas ziet.

Tram
Vanaf Centraal is Mediamatic één halte met tram 26 richting IJburg.

Met de auto

Neem vanaf de ring A10 afslag S114 en rijd in 10 minuten naar ons toe via de Piet Hein tunnel.

Taxi’s en leveranciers kunnen voor de deur lossen. N.B: voer de navigatie app het adres van de buren: Dijksgracht 7, en rijd dan het voetgangersgebied in.

Betaald parkeren is beperkt mogelijk aan de Dijksgracht zelf. Je kunt beter parkeren in de Piet Hein Garage (5 minuten lopen). Voordeliger, maar 12 min. lopen is Parkeergarage de Loodsen. In het weekend kun je daar 24 uur parkeren voor €10,-  en doordeweeks voor €3,- per uur.

Een nóg voordeliger plek voor de auto is op P+R Zeeburg: voordelig parkeren voor 24 uur inclusief tramkaartjes; 15 minuten met tram 26 vanaf Mediamatic. Ook ideaal voor je bezoek aan de rest van Amsterdam centrum!

Voor bestellingen kun je (tijdelijk) parkeren op ons terrein. Er is ook een invalidenparkeerplaats. Bel ons voor de toegangscode.

Met de boot

Mediamatic Biotoop is ook goed bereikbaar vanaf het water. Je kunt je schip direct bij ons aanmeren.