Het gaat goed met het gebruik van waterflessen op de set! Sinds de kraanwater pilot in 2017 ism Join The Pipe zien we steeds vaker dat producties kiezen voor hervulbare waterflessen in plaats van wegwerpplastic. Dat past in de algehele trend in Nederland; een recent onderzoek van SodaStream wees uit dat 72% van de Nederlanders voornemens is minder wegwerpplastic te gebruiken in 2020. Dat is meer dan proberen te stoppen met roken!

Wat daarbij zeker helpt is dat er inmiddels meer dan 1500 gratis watertappunten in Nederland zijn! En die zijn ook al allemaal vrijwillig in kaart gebracht door racefietser Leon van Diepen die onderweg ook graag bijvult: Drinkwaterkaart. Daar komen nog eens 381 tapwater locaties bij die worden aangeboden door ondernemers die meedoen aan het project Publiek Water. Hier kun je je als bedrijf ook bij aansluiten! Sta je leeg in Tokyo? Ook in het buitenland zijn veel openbare tappunten beschikbaar, kijk onder andere op de apps Refill en Closca. De Refill Ambassadors hebben een mooi overzicht gemaakt van alle wereldwijde mogelijkheden.

Nodig naar het toilet van al dat water drinken? Installeer dan de app Hoge Nood en vind het dichtstbijzijnde toilet. Kun je daar gelijk weer je fles bijvullen bij het wastafeltje. Lekker circulair.