Vorige maand gingen er 500 bomen de grond in ter compensatie van de serie ‘Nood!’ van Pupkin Film BV. Scholieren in Zuid-Spanje hebben 100 bomen geplant en scholieren in Tanzania plantten zelfs 400 bomen. Pupkin krijgt de GPS- coördinaten van de bomen om zo via Google Earth de groei te kunnen volgen. Bekijk hieronder het videoverslag!

Compenseren met het planten van bomen wordt voor de filmwereld nog steeds actief gedaan door Harm Bredero met zijn initiatief Carbon Karma ism Urban Street Forest. Naast deze actie van Pupkin zullen Locatiewerk, Lux & Co en Cam-A-lot zowel hun uitstoot van 2019 als 2020 compenseren door op vergelijkbare wijze in beide landen bomen te laten planten.

Van Harm’s andere duurzame project, de mobiele wastafel de Setsink, zijn er inmiddels 13 stuks in omloop. Volgens de richtlijnen van het RIVM is handen wassen nog steeds een betere manier om je handen te desinfecteren dan gels. Dus naast duurzaam ook nog eens COVID-proof. Go, Harm!