12/4 Re:set Filmavond #7 : Up in the Air

Re:set Filmavond #7 The story of a man ready to make a connection.

UP IN THE AIR (2009) met inleiding van Max Wohlgemuth Kitslaar

Imagine for a second that you’re carrying a backpack. I want you to feel the straps on your shoulders. Feel ‘em? Now I want you to pack it with all the stuff that you have in your life.

Ryan Bingham (George Clooney) werkt voor een bedrijf dat door andere bedrijven ingehuurd wordt om werknemers op professionele wijze te ontslaan. Hij brengt het grootste gedeelte van zijn leven door in de lucht, wanneer hij per vliegtuig naar bedrijven in alle hoeken van de Verenigde Staten reist. Als hij een vrouw ontmoet die er hetzelfde leven op nahoudt, laat ze hem inzien dat het niet om de reis draait maar om de ‘aansluitingen’ die we onderweg maken. Clooney speelt in Up in the Air een van zijn betere rollen en de film sleepte naast zes Oscarnominaties een Golden Globe voor Beste Film in de wacht.

Re:set Filmavond #7 in FC Hyena staat in het teken van onderweg zijn en overtollige ballast. Wat neem je mee als je besluit dat het roer om gaat en dat je in je eentje naar een ander continent afreist? In ieder geval een 40 jaar oude Moto Guzzi, wat kleren en een tandenborstel. En als je dan bijna 17.000 kilometer hebt afgelegd, van Chili naar New York, dwars door DE AMERICAS, wat neem je dan mee terug? Die motor natuurlijk, maar ook een vliegtuig vol inspiratie en herinneringen. Als je Max Wohlgemuth Kitslaar heet voeg je daar ook nog de ingrediënten voor een boek aan toe. In zijn mooi vormgegeven boek ‘Tijd om te Schakelen zet Max de ondernemers die hij onderweg ontmoette in de schijnwerpers; kleine en grote ondernemingen die werken aan een betere wereld en hoe die een voorbeeld kunnen zijn voor hoe ieder van ons impact kan hebben.

Max Wohlgemuth Kitslaar is behalve auteur, spreker en action designer en onderzoekt hoe ondernemers wereldwijd social impact creëren, en wat we van deze ondernemers kunnen leren. Volgens zijn moeder heeft Max zijn maatschappelijke betrokkenheid van zijn opa – een invloedrijk politicus.

Re:set Film is een platform dat merken met een missie van change aan een brede doelgroep verbindt, met als doel om mensen te inspireren over hoe het anders kan. Om de avond voor iedereen toegankelijk te houden en op waarde te bepalen achteraf wordt er bij deze avond het ‘pay what you like’ principe gehanteerd.

Programma

UP IN THE AIR met inleiding van Max Wohlgemuth Kitslaar

Woensdag 12 april 2017 aanvang 20.30 uur (let op: gewijzigde aanvangstijd)

Adres
FC Hyena, Aambeeldstraat 24, 1021 KB Amsterdam

Vaardigheden

Gepubliceerd op

10/04/2017