Articles
All articles GFM has published in the last 10 years
about sustainability in film and TV.
Categorieën
Archieven
Tags
ID&T: een duurzaam voorbeeld voor de filmindustrie
apr 16, 2012 | Uncategorized
ID&T is de grootse festival organisator van Europa en koploper als het gaat om duurzaamheid. Carlijn Lindemulder is de drijvende kracht achter het afvalbeleid van ID&T. Zij laat zien dat je met durf, creativiteit en slimme oplossingen enorme winst kan boeken.
Naar Zero CO2 voetafdruk
mrt 5, 2012 | Uncategorized
‘We hebben alles uit de kast gehaald om onze ecologische voetafdruk te beperken’. De Britse Franny Armstrong benadrukt het nog maar eens: ‘Ik ben filmmaakster, maar bovenal milieuactivist.’
Digitaal zorgt voor milieuvriendelijkheid
mrt 5, 2012 | Uncategorized
Filmsterren houden mooie betogen over natuurbescherming en milieu. Maar hoe ‘duurzaam’ opereert de filmindustrie zelf? In een serie reportages gaat milieu- en wetenschapsjournalist Michel Robles op zoek naar antwoorden. Wereldwijd.
De groene verhuizers van de Hollywood-jetset
mrt 5, 2012 | Uncategorized
‘Wat de klant wil, gebeurt, wij gaan hun gedrag niet ter discussie stellen. Maar zelf werken we milieubewust. Van meet af aan. Nooit enige twijfel over gehad.’
Laura McHolm Is een elegante dame. Niet echt type verhuizer. Toch is zij mede-eigenaar/directeur van een groot verhuisbedrijf: NorthStar Moving, hét verhuisbedrijf, als het aan de celebrities van Hollywood ligt.
Voor groene films moet je in Amerika zijn
mrt 5, 2012 | Uncategorized
Filmsterren houden mooie betogen over natuurbescherming en milieu. Maar hoe ‘duurzaam’ opereert de filmindustrie zelf? In een serie reportages gaat milieu- en wetenschapsjournalist Michel Robles op zoek naar antwoorden. Wereldwijd!
“Afval is emotie” -> kopie voor de zekerheid even..
jan 1, 1970 | Uncategorized
Workshop ‘Duurzaam produceren in de praktijk’ bundelt nieuwe inzichten
Geen betere plek dan Pllek, als locatie voor de workshop ‘Duurzaam produceren in de praktijk’ van donderdag 19 maart jl. Want dit restaurant aan de noordelijke IJ-oever is bijna volledig opgetrokken uit materialen die al een leven achter de rug hebben. De wanden bestaan uit oude zeecontainers en meubelstukken zijn bijna allemaal tweedehands. Tijdens een bijeenkomst waar het verantwoord omgaan met de locatie en met afval centraal staat, vormt deze plek een mooie best practice uit de horecapraktijk.